Ελασσόνα

Κόκκαλης: Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες πατριώτες της Τσαριτσάνης

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στην Τσαριτσάνη από τα ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα κατοχής, συμμετείχε το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Τούτος εδώ ο τόπος της Τσαριτσάνης είναι μαρτυρικός. Είναι δυστυχώς μία από εκείνες της περιπτώσεις που αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο το που μπορεί να φθάσει η ανθρώπινη θηριωδία. Η εκτέλεση δεκάδων κατοίκων του χωριού στις 12 Μαρτίου του 1943, είναι ένα γεγονός που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία ολόκληρου του έθνους μας.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από το χέρι του κατακτητή όμως, ζητούν ακόμη και σήμερα ηθική δικαίωση.  Γι’ αυτό 75 χρόνια μετά στέλνουμε ισχυρότερο παρά ποτέ το μήνυμα πως επιτέλους πρέπει η Γερμανία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο σε ότι αφορά τις νόμιμες υποχρεώσεις της απέναντι στον Ελληνικό λαό. Οφείλουμε ως ελληνική πολιτεία αλλά και ως κοινωνία να δώσουμε μονιασμένοι αυτή τη μάχη μέχρι τέλους.

Το οφείλουμε σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους, στους συγγενείς τους που τους πενθούν ακόμη και σήμερα, αλλά προπαντός στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, στις οποίες έχουμε εθνικό καθήκον να μεταλαμπαδεύσουμε κι αυτές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας ως διδαχή.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες πατριώτες της Τσαριτσάνης”.

Previous ArticleNext Article