Ελασσόνα

Κατσιαντώνης: ” H Τσαριτσάνη κρατά ψηλά τις αξίες του Έθνους μας”

“Τιμούμε σήμερα με υπέρτατη τιμή και υπερηφάνεια τους 52 κατοίκους της Τσαριτσάνης που εκτελέστηκαν από τα Ιταλικά και Γερμανικά στρατεύματα, αλλά έμειναν αθάνατοι στην ιστορία και την ψυχή μας, έχοντας υψωμένο το λάβαρο της Ελευθερίας, της Πίστης, και της Αγάπης για την Πατρίδα μας. Έχουμε ιερό χρέος, να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες του Έθνους μας, την ψυχή της Ελλάδας μας, τα ιδανικά μας”.

Με αυτά τα λόγια, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, τίμησε τη μνήμη των εκτελεσθέντων της Τσαριτσάνης που εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ στις 12 Μαρτίου 1943(από τους Ιταλούς) και στις 20 Αυγούστου 1944(από τους Γερμανούς). αξίς της Φιλοπατρίας, της Ορθόδοξης Πίστης, του χρέους για μια πατρίδα δυνατή και ικανή

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης παρακολούθησε με ευλάβεια τη θεία λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ κατέθεσε με σεβασμό στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία της Τσαριτσάνης.

Ο Βουλευτής Λάρισας, ευχαρίστησε το Δήμο Ελασσόνας, τη Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης, και τους κατοίκους που κάθε χρόνο κρατούν “ζωντανή” τη θυσία των 52 εκτελεσθέντων, φωτίζοντας το δικό μας δρόμο για Αξιοπρέπεια , Τιμή και Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας.

Previous ArticleNext Article