Ελασσόνα

Κατσιαντώνης από Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Η ψυχή… εν τη ενώσει “λάβαρο” για τον Ποντιακό Ελληνισμό

“Μίλησε στην καρδιά μας η τιμή και η υπερηφάνεια του Ποντιακού Ελληνισμού. 2.500 χιλιάδες χορευτές, 100 μουσικοί, 460 σύλλογοι ύψωσαν το λάβαρο της Ποντιακής ψυχής.. εν τη ενώσει. Η φωνή σας ακούστηκε σε όλη την Οικουμένη, μέσα από το σφιχτά ενωμένο γαϊτανάκι της παράδοσης, της ιστορικής κληρονομιάς, της ταυτότητας σας”.

Ευχαρίστησε τους Πόντιους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, για το δυναμικό παρών που έδωσαν στο 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης.

Συνεχάρη τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Πρόεδρο των Ποντίων Λάρισας Χρήστο- Δημήτριο Τοπαλίδη για τη συνεχή και επί χρόνια ακούραστη προσφορά του στη διατράνωση των αρχών και των αξιών του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και τους Προέδρους όλων των σωματείων που  ένωσαν τα χέρια τους και τις καρδιές τους στο Φεστιβάλ, ζωντανεύοντας τις θύμησες της αλησμόνητης πατρίδας, του ξεριζωμού, του Πολιτισμού που δυναμώνει από γενιά σε γενιά.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης έκανε λόγο για μια εξαιρετική διοργάνωση, που έγινε με τη συμβολή του Δήμου Λάρισας και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και που κορυφώθηκε επιτυχώς με τον πυρρίχιο χορό “σέρρα” γυρνώντας για ακόμη μία χρονιά το νου όλων στην ιστορία του Πόντου, στους αγωνιστές που τίμησαν τα ευλογημένα χώματα όπως ο Λεωνίδας Ιασονίδης.

 

Previous ArticleNext Article