Λάρισα

Κέλλας: «Υγεία και Παιδεία με σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο»

«Τέσσερα χρόνια τώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πολλαπλά εμπόδια και αντιξοότητες που επιδεινώνονται διαρκώς. Τα νοσοκομεία και εν γένει οι δομές υγείας, ανά τη χώρα, είναι υποστελεχωμένες και στερούνται κρίσιμων λειτουργικών υποδομών.

Ο ΕΟΠΥΥ είχε κηρύξει, ατύπως, στάση πληρωμών και χρειάστηκε να συγκρουστούμε στη Βουλή με τους αρμόδιους Υπουργούς, που αναγκάστηκαν τελικά και έφεραν την τροπολογία, για να προχωρήσουν οι πληρωμές σε κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και φυσικοθεραπευτές.

Χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο, που θα εγγυάται τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δημοσίου Συστήματος Υγείας, με επίκεντρο τον Έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει τις εισφορές του, για να έχει μία αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη.»

Τα ανωτέρω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κλιμάκιο της ΝΔ, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Λάρισα για την παρουσίαση του προγράμματος υγείας του κόμματος, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας, Βουλευτή Επικρατείας, κ. Β. Οικονόμου, και τον αν. Τομεάρχη, Βουλευτή Αχαΐας, κ. Ι. Φωτήλα.

Το κλιμάκιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελούμενο, επίσης, από τους Βουλευτές του Νομού, τον Πρόεδρο και στελέχη της ΝΟΔΕ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και συναντήθηκε με τη Διοίκηση, τους Ιατρούς του ΕΣΥ, τους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς, τον Σύλλογο Εργαζομένων και Προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων. Ακόμη, η αντιπροσωπεία της ΝΔ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Πόλης.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη δεύτερη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, σημειώνοντας:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-αδέσποτων προθύμων στέρησε από το ελληνικό κράτος την ευκαιρία να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό στο σύγχρονο διεθνές σύστημα, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της παράταξής μας για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος, την Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστικά, αναφέρω την πρότασή μας για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρακτικά, για τα επόμενα 10 χρόνια, η μόνη χώρα στην οποία θα απαγορεύεται συνταγματικά η ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Ακόμη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σχολίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας:

«Τέσσερα χρόνια, τώρα, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη σύγχυση, αδιαφορώντας για τα παιδιά μας και το έμψυχο δυναμικό της χώρας. Ο κ. Γαβρόγλου, όπως και οι προκάτοχοί του, αδυνατεί να καθορίσει ένα σταθερό πλαίσιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την εισαγωγή στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Μετά τις εξαγγελίες, τόσο από τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ. Γαβρόγλου, περί πλήρους κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είχαμε τη διακήρυξη για επιστροφή στις τέσσερις δέσμες. Τελικά, κατέληξαν, λίγο πριν την εκπνοή της σχολικής χρονιάς, σε ένα σχέδιο γεμάτο προβληματικά σημεία, με διαχωρισμό σχολών και τμημάτων, επομένως και των σπουδών, σε υψηλού κύρους έναντι αυτών που οδηγούνται σε απαξίωση, με πτυχιούχους δύο ταχυτήτων που θα δημιουργηθούν από τα Τμήματα ελεύθερης πρόσβασης και τα Τμήματα πρόσβασης μόνο με Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πολύ κακό για το τίποτα, δηλαδή».

Previous ArticleNext Article