Λάρισα

Κέλλας: «Στηρίζουμε την αγροτική επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικογένεια»

«Είμαστε πρώτιστα Έλληνες και οι ιδεολογίες έπονται. Καλό θα ήταν να αλλάξετε συμπεριφορά και να πορεύεστε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι την πολιτική επιβίωση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας ασκεί αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», με αφορμή την αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα, κατά το ξεκίνημα της ομιλίας του επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η Κυβέρνηση «υλοποιεί, τάχιστα, ένα κρίσιμο σύνολο δεσμεύσεων απαλλάσσοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από άδικα βάρη, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων από 22% σε 9% για εισοδήματα έως 10.000, υπογραμμίζοντας: «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα ευνοηθούν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων, αφού το εισόδημά τους θα φορολογείται κλιμακωτά. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12 έως 18 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται από 28% σε 24%, σημειώνοντας: «Βούλησή μας είναι η περαιτέρω μείωση των συντελεστών των νομικών προσώπων τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Στηρίζουμε την αγροτική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της υπαίθρου, καθιερώνοντας τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα και θα ευνοήσει τη σύσταση νέων επιχειρήσεων στην ελληνική περιφέρεια. Ακόμη, προχωρούμε στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από 10% σε 5% και στη μείωση – για το 2018 – της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 95% από 100%, που είναι σήμερα και που την αυξήσατε εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν την παραλάβατε από το 55% το 2015».

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, επισημαίνοντας: «Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αυξάνουμε το αφορολόγητο στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί και μειώνουμε τον Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη από το 24% σε 13%».

Επίσης, σημείωσε πως στο πλαίσιο των κυβερνητικών ενεργειών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας είναι σημαντική η αντίστοιχη μείωση του Φ.Π.Α. από 24% σε 13% για παιδικά καθίσματα και κράνη.

Τέλος, ο κ. Κέλλας έδωσε έμφαση στην αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομή από το 2006 και στην έκπτωση φόρου κατά 40% στις εργασίες αναβάθμισης των κτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστροφή ή διαγραφή του Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης, που βεβαιώθηκε για κρασιά, τα οποία δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018, την τελευταία ημέρα ισχύος του Ε.Φ.Κ.

Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtu.be/N9TlpZnTRSc

 

Previous ArticleNext Article