Λάρισα

Κέλλας: «Η Παιδεία καθρέφτης για το μέλλον της χώρας»

«Σήμερα παρουσιάσαμε έναν εθνικό οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση της Παιδείας και επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής πολιτικής. Στόχος μας ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανοιχτών οριζόντων, που θα αποτελεί το όχημα για παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, θα στηρίζει και θα εμπιστεύεται τον Έλληνα εκπαιδευτικό, θα μάχεται τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και θα συνδέεται με την αγορά εργασίας».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, επισημαίνοντας:

«Θα ήθελα, από βάθους καρδιάς, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, τα μέλη του Τομέα και όλους τους συντελεστές στη διαμόρφωση των προτάσεών μας. Το σχέδιό μας αφορά συγκεκριμένες ενέργειες και μεταρρυθμίσεις ανά εκπαιδευτική βαθμίδα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο και μακρόπνοο περιβάλλον μάθησης, φοίτησης και διδασκαλίας, θεραπεύοντας τις υφιστάμενες οργανωτικές παθογένειες και εξαλείφοντας τις διαχρονικές ιδεοληψίες, που πάνε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Παιδεία αποτελεί καθρέφτη της αντίληψης που έχουμε για το μέλλον του τόπου, για αυτό και ξεκινούμε σήμερα από την παρουσίαση του προγράμματός μας στον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα ακολουθήσουν».

Previous ArticleNext Article