Λάρισα

Κέλλας: «Η αγροτική ανάπτυξη στον πυρήνα της οικονομικής μας πολιτικής»

Το Ναρθάκι, τα Βρυσιά, το Αχίλλειο και το Δίλοφο επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους για την οικονομική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη, σημειώνοντας:

«Η ανάπτυξη της αγροτικής μας παραγωγής και, εν γένει, του πρωτογενούς τομέα διασυνδέεται με τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσουμε. Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση των πυλώνων τους κυβερνητικού μας σχεδίου, εστίασε στη μείωση της φορολογίας, που θα προκαλέσει την αναθέρμανση της οικονομίας μας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, θα μειωθεί από 22% σε 9% και θα εισαγάγουμε μία νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο συντελεστή από τον σημερινό, ενώ θα μειώσουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15%.

Αναλόγως, θα μειώσουμε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20% και θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων”, την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο η απερχόμενη Κυβέρνηση περιέκοψε για να δημιουργήσει αντιαναπτυξιακά υπερπλεονάσματα.

Ειδικότερα, για τους συνεταιρισμούς, θα φέρουμε νέο νόμο και θα μειώσουμε τη φορολογία στο 10% για ομάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα, ενώ θα μειώσουμε τους συντελεστές ΦΠΑ από 24% και 13%, που βρίσκονται σήμερα, σε 22% και 11%.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, την οποία θα κάνουμε πράξη, προκειμένου οι αγρότες μας να είναι θωρακισμένοι απέναντι σε καταστροφές, όπως αυτή που έπληξε τον Νομό μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Περαιτέρω, θα προάγουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ Κεντρικής Κυβέρνησης και Περιφερειών, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο, και τις γεωπονικές υπηρεσίες κάθε περιφέρειας να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στον αγρότη, ενώ η Κυβέρνηση θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών».

 

Previous ArticleNext Article