Λάρισα

Κέλλας: Αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών με διαδικασίες εξπρές

“Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αποζημίωσής τους, πρωτίστως από τον ΕΛΓΑ ή εναλλακτικά – με τάχιστες διαδικασίες – μέσω ΠΣΕΑ για την ζημιά, που υπέστησαν από τον παγετό τον περσινό Μάρτιο”, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

«Επειδή τα τελευταία χρόνια οι αμυγδαλοπαραγωγοί πλήττονται συνεχώς από τον παγετό και την ακαρπία, την στιγμή, μάλιστα, που το προϊόν τους είναι ανάρπαστο στην ελληνική και διεθνή αγορά, οφείλουμε να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους, που προβλέπονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που βρίσκονται. Έχω εμπιστοσύνη στον Υπουργό κ. Βορίδη ότι θα βρει έγκαιρα τη δέουσα λύση», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός στην τοποθέτησή του.

Στη σύσκεψη, που προκλήθηκε μετά από αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών, συμμετείχαν ακόμη, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Λάρισας, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γκουντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγων Όσσας κ. Αντώνης Ζέλφος, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γιώργος Σαΐτης και ο αμυγδαλοπαραγωγός κ. Στέλιος Μαντζανής.

Previous ArticleNext Article