Λάρισα

Κέλλας: Άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών προς την Τουρκία

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και από τη σημερινή διαβεβαίωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πως δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί με επιπλέον μεταφορά μεταναστών η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο και πως το Κυψελοχώρι, ως δεύτερη δομή φιλοξενίας, “έχει σβηστεί από το χάρτη”. Η Πολιτεία θα πρέπει με οργανωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τοπικές αρχές και με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, να καταστήσει βιώσιμη και λειτουργική τη φιλοξενία των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ενημερωτική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας.

Ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εστίασε στα εξής δεδομένα:

«Το μεταναστευτικό είναι ένα γεωπολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνικό ζήτημα, το βάρος του οποίου είναι αδύνατον να το σηκώσει αποκλειστικά η χώρα μας. Το τελευταίο διάστημα, αν και η Κυβέρνησή μας έχει ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων, έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές στην πατρίδα μας. Τα νησιά μας ασφυκτιούν και το σχέδιο του Υπουργείου είναι η μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, με δικαιοσύνη και αναλογικότητα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ όπως μας διαβεβαίωσε και σήμερα ο κ. Υπουργός, θα υπάρξει άμεση επαναπροώθηση προς την Τουρκία, όσων απορριφθεί η αίτηση ασύλου».

Τέλος, με αφορμή την επικείμενη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της Καρίτσας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε

στους κατοίκους και όμορων περιοχών, ο κ. Κέλλας τόνισε πως “θα πρέπει να γίνει κατανοητή σε  όλους η αναγκαιότητα διαλόγου με την τοπική κοινωνία, που δεν πρέπει να ενημερώνεται από τον τύπο για μια τέτοια εξέλιξη, που θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των κατοίκων”.

 

Previous ArticleNext Article