Λάρισα

Κέλας: Ισχυροί Δήμοι, λύση με το τσίπουρο

Στην “αναγκαιότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου και στην αυτοδιοίκηση, ώστε να προκύπτουν ισχυρές αυτοδιοικητικές αρχές και να μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες”, εστίασε στην ομιλία του στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τυρνάβου, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, του οποίου το έργο εξήρε και ως προς την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, αλλά και ως προς την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα της χώρας.

«Ρωτήστε τον δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκουρα και τη δημοτική του ομάδα, που μοχθούν καθημερινά, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Δήμου, με έξι, μόλις, συμβούλους!

Καλώς πράξαμε κι αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, φέραμε ένα νόμο που αποκατέστησε την κυβερνησιμότητα στην Αυτοδιοίκηση.

Πιστεύω ότι ο νέος εκλογικός Νόμος, που θα έρθει στη Βουλή θα λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Πρόβλημα με το τσίπουρο

 Ο Χρήστος Κέλλας, αναφέρθηκε, ακόμη, στο πρόβλημα, που ανέκυψε με τη διάθεση χύμα τσίπουρου, ζητώντας να βρεθεί μια δίκαιη, για όλους, λύση.

«Ο Τύρναβος είναι μια αγροτική περιοχή και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρωτογενή παραγωγή. Είναι ταυτόχρονα μια μικρογραφία της Ελλάδας, που ξυπνάει νωρίς για να εργαστεί αλλά και ξενυχτάει με τον καθημερινό μόχθο.

Υπάρχει μεγάλη αγωνία στους “διήμερους παραγωγούς” τσίπουρου, που σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης το 2017, δεν μπορούν να ονοματίζουν το προϊόν που παράγουν ως τσίπουρο, αλλά ως “απόσταγμα διήμερων παραγωγών”.

Δεν μπορεί να πάμε στα καφενεία και να ζητάμε ένα απόσταγμα διήμερου. Η ζημιά στην τοπική οικονομία, εάν αλλάξει όνομα το παραγόμενο από τους αμβυκούχους, τσίπουρου, θα είναι μεγάλη.

Υπάρχει μια ιστορία χρόνων, μια κληρονομιά, που οφείλουμε να προστατεύσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Previous ArticleNext Article