Ελλάδα

Η μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου στην Καρδίτσα

5000 μερίδες του γλυκού που έφτασε σε μήκος τα 100 μέτρα μοιράστηκε δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους, ενώ το γεγονός καλύφθηκε τηλεοπτικά από σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας που πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις με την Παυσιλυπούπολη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας να παρασκευάσει τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου -ή κοφτή όπως συνηθίζουμε να την ονομάζουμε στην περιοχή μας- στο χώρο της Παυσιλυπούπολης.

Καθ” όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του στησίματος του γλυκού στον κεντρικό διάδρομο του άλσους του Παυσιλύπου, ο χώρος είχε κατακλυστεί από μικρούς και μεγάλους που θαύμασαν τις ικανότητες των ζαχαροπλαστών της Καρδίτσας και στο τέλος απόλαυσαν το γλυκό που ετοίμασαν, το οποίο και μοιράστηκε δωρεάν σε 5000 μερίδες.

Το πιο…γλυκό γεγονός της χρονιάς για την Καρδίτσα και όχι μόνο, προσέλκυσε και μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς που το κατέγραψαν με ζωντανές συνδέσεις ή μαγνητοσκοπήσεις προβάλλοντας ταυτόχρονα πανελληνίως την πόλη μας και την Παυσιλυπούπολη.

2

Να σημειωθεί οτι για την παρασκευή της πουτίγκας οι περίπου 120 ζαχαροπλάστες που εργάστηκαν εντατικά χρησιμοποίησαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6000 αυγά, 300 κιλά γάλα και 50 κιλά καρύδια, καθώς και μεγάλες ποσότητες κανέλας.

Στο πλευρό των Καρδιτσιωτών συναδέλφων τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας κ. Ιωαν. Γλύκος.

Παρόντες μεταξύ άλλων o  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος και οι επικεφαλής των φορέων που συνδιοργανώνουν την Παυσιλυπούπολη: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ.Β Παππάς που συνεχάρησαν για μία ακόμα φορά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Ιωαν. Κουφόπουλο και όλους τους συναδέλφους του για το εγχείρημα, το οποίο ο Σύλλογος θα επαναλάβει και την επόμενη χρονιά παρασκευάζοντας αυτή τη φορά την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

Επιμελητήριο Καρδίτσας, ΚΕΚ Δίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Μύλοι Κατσάρη, Θες Γάλα, Φύλλα Χαντζάκου, Τράπεζα Θεσσαλίας,ΙΕΚ Ακμή, Μπουρούσης, Ψημμένος, Ψήμας Γιώργος, Ταχας Logistics.

3

4

karditsa24.gr

Previous ArticleNext Article