Ελασσόνα

Η απάντηση της Προέδρου της Κρανιάς Α. Κουτσιώρα για το θέμα με τη γαστρεντερίτιδα

Αγαπητοί συγχωριανοί χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και περαστικά σε όσους νόσησαν.
Βάζοντας  τα πράγματα σε μια σειρά θέλω να σας πω ότι την Δευτέρα περίπου στις 9:00 δέχτηκα τηλεφώνημα από συμπολίτη που μας είπε ότι υπήρχαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο χωριό. Το πρώτο που έκανα ήταν να στείλω τον υπάλληλο του Δήμου να ελέγξει το κεντρικό υδραγωγείο και την μηχανή χλωρίωσης, κατόπιν επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ κ  Σερετίδη. Τα υπόλοιπα έγιναν όπως τα αναφέρει το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΕΛ. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων παραδόθηκαν ανεπίσημα σήμερα (Παρασκευή 3-5-2019) και από τις αναλύσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία στις παραμέτρους που μετρήθηκαν τέτοια που να δικαιολογούν τα έντονα συμπτώματα που καταγράφηκαν. Σήμερα έγινε νέα δειγματοληψία από την υπηρεσία για επανέλεγχο των αποτελεσμάτων. Δειγματοληψία έγινε σήμερα επίσης και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εκτενέστερο έλεγχο των μικροβιολογικών παραμέτρων, έτσι ώστε να βρεθεί η αιτία του φαινομένου και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στην περίπτωση που ευθύνεται το νερό.
Θέλω να απαντήσω δημοσίως πρώτα στην κυρία Βούλα Μαστορογιάννη, η οποία προκαλεί στο face book  γιατί δεν απαντάμε και να της πω ότι δεν προέβηκα σε δημόσια συζήτηση σεβόμενη τον πόνο των συγχωριανών μου όποια κι αν ήταν η αιτία που τον προκάλεσε.
Κατόπιν να ενημερώσω τους αγαπητούς μου συμπολίτες για τον Δικηγόρο κύριο Πατούνα ο οποίος ως δικηγόρος-δικαστής με προκάλεσε άπειρες φορές αυτές τις μέρες για να πω ότι φταίω, ξεχνώντας ότι πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος μας είχε προτρέψει σε ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες στην Κούτρα έναντι  αδρής  αμοιβής  βέβαια.
Όταν έφτασε η ώρα των ΜΑΤ φυσικά εξαφανίστηκε και δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να γλυτώσουμε για λίγο το αυτόφωρο εγώ και μερικά ακόμη άτομα και να φύγουμε απ’ το βουνό με μερικούς μώλωπες και καρούμπαλα. Μετά από μερικούς μήνες έφτασε και η ώρα της εκδίκησης των ασφαλιστικών μέτρων, το έργο ίδιο πάλι δεν προήλθε να μας υπερασπιστεί και  προσφύγαμε σε άλλο δικηγόρο, το αποτέλεσμα μετά από αλλεπάλληλες αναβολές  χάσαμε τη δίκη. Οι κεραίες δεσπόζουν ακόμα σε όλα σχεδόν τα βουνά γύρω από το χωριό μας και ο καρκίνος πάνω από τα κεφάλια μας.
Απαντώντας στον κύριο Κούτσικο  του λέω ότι η δημοκρατία του δίνει το δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη αλλά το να συγκρίνει με το μάτι είναι προσβολή πρώτα για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους εκεί και μετά για εμάς. Το να μας λέει επικίνδυνους και ανεύθυνους είναι προσβολή πρώτα για τούς ανθρώπους που ζουν στο χωριό και βλέπουν καθημερινά το έργο μας και μετά για εμάς.
Τέλος, απαντώντας σ’ αυτούς που λένε ότι ενώ ο κόσμος νοσούσε, εγώ έδινα μετάλλια στους αγώνες των παιδιών μας, θέλω να πω ότι ούτε για εμένα ήταν εύκολο αλλά μόνο το βλέμμα τους, μου έδωσε την δύναμη.
                                                                                                                          Με  τιμή                                                   Η Πρόεδρος της Δ.Κ Κρανέας
Κουτσιώρα Αναστασία
Previous ArticleNext Article