Λάρισα

Η Άννα Βαγενά στο Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival 2018, η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Άννα Βαγενά θα παρουσιάσει στο Θέατρο της Αιγάνης το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 (Ώρα έναρξης 21:15, Είσοδος Ελεύθερη) την αριστουργηματική παράσταση «Ο Γάμος» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση, «ο Γάμος» θα ανέβει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα όλων των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Η κριτική είχε χαρακτηρίσει την παράσταση : «συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα. Η Λενάκι του Γάμου και της Άννας Βαγενά είναι μια γυναίκα σύμβολο, ένα “ριζιμιό λιθάρι” και η ερμηνεία της Βαγενά συνταρακτική» (Κώστας Γεωργουσόπουλος, εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”).

 

Previous ArticleNext Article