Ελασσόνα

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 650 χιλιάδων ευρώ στη Τσαριτσάνη

Δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 650.000. € ολοκληρώθηκαν στην περιοχή της Τσαριτσάνης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε την περιοχή και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για την πορεία υλοποίησης των έργων που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Τσαριτσάνη με την εθνική οδό και τις εργασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών του οδικού δικτύου Τσαριτσάνης – Ελασσόνας, προϋπολογισμού 244.900,00 €, χρηματοδοτήθηκε με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ο φορέα υλοποίησης ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Στο συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:

  • ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,
  • σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.

Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε το ρέμα Καβρόλακας όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες  που αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων Καβρόλακας – Ξεριάς – Πόντικας με άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων  αντιστηριξεων από σκυρόδεμα , κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων,  καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής και τα οποία με την τελευταία θεομηνία είχαν καταστραφεί. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 400.000€.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Παραδίδουμε στους πολίτες έργα ανθρώπινα και έργα ουσίας. Η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου σχετίζεται με την ασφαλή μετακινήσει των κατοίκων της Τσαριτσάνης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και με τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων.  Από την άλλη προχωρήσαμε στον καθαρισμό των ρεμάτων και τη θωράκιση της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την προστασία των πολιτών, των περιουσίων τους και των εργασιών τους.

Επισημαίνω πως παρ’ ότι για ακόμη μια φορά είχαμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του και την υλοποίησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται και σήμερα παραδίδουμε τα έργα αυτά στους πολίτες των περιοχών αυτών. Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να προχωρήσει στην απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου τα έργα να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς».

Previous ArticleNext Article