Λάρισα

Ε. Λιακούλη:«Δεν θα σταματήσω, μέχρι να επιστραφούν τα 157 ακίνητα της Λάρισας, που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο υπερταμείο »

Επανέρχεται, όπως είχε ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες,  στο θέμα των δεσμευμένων ακινήτων στο υπερταμείο, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να  πληροφορηθεί ποια ακριβώς είναι τα 157 ακίνητα του ν. Λάρισας και ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, που κηρύσσει παράνομη την απόφαση και ανοίγει την επιστροφή των ακινήτων στον Ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων, στην επίκαιρη ερώτησή της που αναμένεται να απαντηθεί άμεσα από τον Υπουργό, η βουλευτής Λάρισας, τονίζει :

« Μετά το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 και με τον εφαρμοστικό του Τρίτου Μνημονίου ν. 4389/2016, με τον οποίο ιδρύθηκε το λεγόμενο «υπερταμείο», η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεσμοθέτησε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, κάτι που δεν είχε αποδεχθεί καμία προηγούμενη κυβέρνηση, όσο «πιεσμένη» από τους εταίρους κι αν ήταν.

Πρόσφατα, ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που πέρασαν «εν μια νυκτί» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών (ΕΕΣΥΠ) – δηλαδή το υπερταμείο, κρίνοντας πως η σχετική απόφαση έπασχε από νομικές πλημμέλειες και συνεπώς  ήταν έωλη.

Στο ν. Λάρισας,  βάσει των προβλέψεων της σχετικής απόφασης του πρώην Υπουργού Οικονομικών, δεσμεύθηκαν 157 ακίνητα, τα οποία όμως αναφέρονται μόνο με τους ΚΑΕΚ, για να μην είναι εύκολα εφικτή η ταυτοποίησή τους, καθώς όπως αποκαλύφθηκε μεταξύ των ακινήτων συμπεριλαμβάνονταν εξαρχής αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κοινόχρηστοι χώροι και άλλα ακίνητα, που διεκδικούσαν τοπικοί φορείς.

Η ιστορία έχει καταγράψει την πράξη υποτέλειας της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και την πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά, απόφασή της.

Όμως τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, οφείλει καθαρά να τοποθετηθεί στο θέμα . Ηδη, οι πολίτες και οι φορείς της Λάρισας, με πρωτοστάτη τον Δήμο Λαρισαίων, ζητούν πίσω τα ακίνητα του νομού και της πόλης μας.

Είναι περιουσία των Λαρισαίων. Είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Είναι η ρίζα μας και η ταυτότητά μας. Δώστε πίσω,  τα ακίνητα του τόπου μας. Ανήκουν στα παιδιά μας»

 

 

Previous ArticleNext Article