Λάρισα

Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και στο Κόκκινο Νερό! Παρέμβαση Ευθυμίου σε Αγοραστό

Κάλεσμα από τον γνωστό επιχειρηματία στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Τι ζητά από τον Κώστα Αγοραστό προκειμένου να αλλάξει εντυπωσιακά η εικόνα στο Κόκκινο Νερό

Δύο έργα ζωτικής σημασίας για τον οικισμό Κόκκινο Νερό στα παράλια του δήμου Αγιάς αναδεικνύει με νέα παρέμβαση του ο Δημήτρης Ευθυμίου.

Δείτε αναλυτικά:

«Σαν πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Water Action», αλλά και κυρίως σαν δημότης Αγιάς που σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω με την οικογένεια μου στο Κόκκινο Νερό, παρακολουθώ τελευταία με χαρά το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για την ανάπτυξη της περιοχής και την υλοποίηση πολλών έργων σε όλα τα παράλια του δήμου Αγιάς. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία αυτή, θα ήθελα να επανέλθω με δύο προτάσεις για το Κόκκινο Νερό που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό του οικισμού. Είναι κάτι που το προτείνουν και οι ντόπιοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που χρόνια τοποθετούν την περιοχή ψηλά στις προτιμήσεις τους. Είναι παρεμβάσεις χωρίς μεγάλο κόστος.
Πρώτα η κατασκευή μιας ξύλινης πεζογέφυρας στην εκβολή του χειμάρρου που θα ενώσει τις δύο παραλίες του Κόκκινου Νερού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί επισκέπτες δεν ξέρουν ότι υπάρχουν δύο παραλίες και επισκέπτονται έτσι το μισό χωριό… Επίσης ακόμα και το καλοκαίρι ο χείμαρρος που ξεκινάει από το «φαράγγι της Καλυψώς» και χύνεται στη θάλασσα, αναγκάζει τους επισκέπτες είτε να κάνουν ολόκληρο κύκλο από τη μέση του χωριού ή να… παίζουν «κουτσό» πάνω σε αυτοσχέδιες κατασκευές! Είναι ένα έργο επομένως διπλής σημασίας, και υποδομής αλλά και βιτρίνας.

Όταν δημιούργησα την Περιβαλλοντική οργάνωση «Water Action» είχα μιλήσει για αυτή την παρέμβαση με τον μηχανικό της Περιφέρειας, ο οποίος μου είπε τότε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει γιατί δεν είχαν γίνει οι οριοθετήσεις χειμάρρων. Τώρα λοιπόν που γίνονται παρεμβάσεις σε όλα τα ρέματα, θέλω να πιστεύω πως δεν υφίσταται πλέον ως εμπόδιο αυτό το θέμα. Άλλωστε σε όλους τους οικισμούς έχουν γίνει τέτοιες ξυλογέφυρες, π.χ. στο Στόμιο όπου αποτελεί μάλιστα και σημείο αναφοράς σε όλα τα διαφημιστικά σποτ της περιοχής!

Επιπλέον μια δεύτερη παρέμβαση που περισσότερο αφορά την δημοτική αρχή, είναι η πεζοδρόμηση… Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κουλτούρα πεζοδρόμησης , έστω και για κάποιες ώρες σε ένα μικρό και με πολλές ομορφιές οικισμό όπως είναι το Κόκκινο Νερό και να βλέπουμε σήμερα να πεζοδρομείται το κέντρο της Αθήνας.

Επειδή γνωρίζω τις ευαισθησίες σας για τέτοια θέματα κ. Αγοραστέ, περιμένω και την άμεση ανταπόκριση σας.»

Previous ArticleNext Article