Ελασσόνα

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους φίλους και τα μέλη της “Νέας Πορείας”

ΒΑΡΝΑΣ-600×399

Αγαπητές φίλες, φίλοι και μέλη της Δημοτικής παράταξης “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” θεωρώ απαραίτητο να απευθυνθώ σε όλους σας αυτήν την στιγμή και να εκφράσω τον σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου προς όλους σας και ταυτόχρονα σε κάθε ένα χωριστά, για την στήριξη και συμπαράσταση καθ’όλη την διάρκεια της παρούσας Δημοτικής θητείας.

Πηγαίνοντας προς τις αυτοδιοικητικες εκλογές του τρέχοντος έτους και νιώθοντας ήδη την προεκλογική “πίεση” από τους ήδη σχηματισθέντες συνδυασμούς, αισθάνομαι ταυτόχρονα και την υποχρέωση να πω δυο λόγια σε όλους εσάς που πριν από πέντε ακριβώς χρόνια ξεκινήσαμε μαζί μια προσπάθεια με σκοπό τη διοίκηση του δήμου μας.

Είχα την τιμή και το προνόμιο να ηγηθώ ικανών, δημιουργικών, έντιμων, αξιόπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων, ανθρώπους που δύσκολα συναντάς στην επαγγελματική σου ζωή, αλλά και να διαμορφώσω μαζί τους μια ενιαία αντίληψη-φιλοσοφία σχετικά με τα κοινά.

Με αίσθημα ευθύνης και όραμα εισήλθα στον αυτοδιοικητικο στίβο, με όρεξη και μεράκι για κάτι καλύτερο, μία διαφορετική προσέγγιση της αυτοδιοικητικής πορείας της επαρχίας Ελασσόνας, την οποία βαθιά μέσα μου πίστευα ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε όλοι μαζί.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το αναμενόμενο, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να κάνω αυτό που πίστευα ότι έπρεπε να κάνω από εκείνη την στιγμή και μετά. Να γίνουν δηλαδή οι συμπολίτες μας, κοινωνοί όλων εκείνων που λαμβάνουν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε τα θετικά, είτε τα κακώς κείμενα.

Υιοθετώντας ένα τέτοιο πλαίσιο σκέψεων και μέσα από την ευθύνη υπηρέτησης του ρόλου μου από την θέση της Ελάσσονος αντιπολίτευσης μαζί με τους εκλεγμένους συνεργάτες μου (Αντωνίου Δημήτριο και Γεροφωκα Αθανάσιο) αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε πράττοντας τα αυτονόητα… Δηλαδή την ενημέρωση. Να συμβάλουμε τα μέγιστα στην επικράτηση της διαφάνειας, η οποία είναι για εμάς η ειδοποιός αρχή διοίκησης.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του ρόλου μας τόσο σαν συνδυασμός, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο:
-Αναδείξαμε θέματα μείζονος σημασίας τα όποια έπρεπε να γνωρίζουν οι πολίτες.
-Καυτηριάσαμε πολιτικές διαχωρισμού στα τοπικά δρώμενα και ταυτόχρονα τις πολεμήσαμε.
-Διατυπώσαμε εύλογες αντιρρήσεις.
-Καταθέσαμε αιτήματα για διάφορα θέματα και ζητήματα.
-Προτείναμε λύσεις όπου η οποία απόφαση της συμπολίτευσης δεν έλυνε προβλήματα επί της ουσίας.
-Υποβάλλαμε προτάσεις τόσο στο Δήμο όσο και στην ΔΕΥΑ.
-Στηρίξαμε πρωτοβουλίες προς το συμφέρον του Δήμου.
-Συγκρουστήκαμε με απόψεις και σκέψεις επικίνδυνες για το κοινό συμφέρον.
-Αρθρώσαμε καυστικό και επιθετικό λόγο όπου χρειάστηκε και όπου θίγονταν τα συμφέροντα του δήμου αλλά και συγκεκριμένων πολιτών.
-Επιδοκιμάσαμε την παρούσα Δημοτική αρχή όπου και όταν πραγματικά η προσπάθεια της ήταν αξιέπαινη και παρήγαγε έργο ουσίας.
-Δώσαμε την συγκατάθεση μας σε όλα τα έργα και τις μελέτες που ήρθαν προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο ανεξάρτητα εάν δεν τηρούνταν η όποια ιεράρχηση και αξιολόγηση όσο αφορά την σκοπιμότητα και βιωσιμότητα όπως απαιτούν οι σύγχρονες πρακτικές.
-Ουδέποτε δεχθήκαμε να διαδραματίσουμε το ρόλο του κομπάρσου σε θέματα φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής ρίχνοντας στάχτη στα ματιά των πολιτών για κάτι δήθεν μεγάλο.
-Δεν είχα και δεν είχαμε ως συνδυασμός ρόλο διακοσμητικό επ’ουδενι λόγο.
-Δεν αποδεχθήκαμε την εργαλειοποιηση του δήμου για ιδιοτελείς σκοπούς και λόγους έξω από τον ρόλο του δήμου που δεν είναι άλλος φυσικά από την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών.
-Κινηθήκαμε μέσα σε ένα βασικό πλαίσιο αρχών και αξιών για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την τοπική κοινωνία και φυσικά για όλο τον Δήμο Ελασσόνας.
-Μπορώ όμως να πω με σιγουριά πως ποτέ μα ποτέ δεν αδίκησα, δεν κατέφυγα σε ψεύδη και δεν υποτίμησα ούτε απαξίωσα την όποια δυναμική και σωστή θέση της παρούσας δημοτικής αρχής σε κάτι ουσιαστικό και απαραίτητο για τον Δήμο.

Με λίγα λόγια λειτούργησα μέσα στον θεσμικό μου ρόλο με αξιοπρέπεια και είμαι προσωπικά ευχαριστημένος διότι έχω ήσυχη την συνείδηση μου όσον αφορά τον ρόλο μου.

Σεβόμενος και πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι εκφράζω όλους τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν σαν δημοτικό συνδυασμό στις εκλογές του 2014 αλλά, και όλους αυτούς που στα πέντε (5) αυτά χρόνια με την όποια εκδήλωση- αποδοχή τους αναγνώρισαν τη συνεπή ειλικρινή και κριτική στάση και προσπάθεια μας στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, φρόντισα να είμαι προσεκτικός και ταυτόχρονα αυθεντικός εκφραστής αυτών.

Φίλες και φίλοι του συνδυασμού “Νέα πορεία”…

Ανυπέρβλητοι επαγγελματικοί αλλά και προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία την προσπάθεια αυτή και για τις προσεχείς εκλογές του 2019 από την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Η αδυναμία εύρεσης διάδοχης κατάστασης στην θέση του επικεφαλής μοιραία οδηγεί σε αναστολή-παύση της δραστηριότητας της παράταξης ενόψει των επικείμενων εκλογών. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η απόφαση αποχώρησης από το χώρο ήταν μια δύσκολη για μένα απόφαση αλλά είναι και αποτέλεσμα καθαρά προσωπικής επιλογής.

Είναι γνωστό ότι η ενασχόληση με τά κοινά –και μάλιστα από την θέση του δημάρχου– είναι αποκλειστικής απασχόλησης και είναι κάτι το οποίο απαιτεί συνεργασία, υπομονή, σωστή αντίληψη αλλά και σεβασμό στους κανόνες του παιχνιδιού.

Στην δημοτική μου πορεία, δεν υπήρξε στιγμή που να μην διακατέχομαι από τη συναίσθηση του οφειλόμενου καθήκοντος που συνιστά υποχρέωση απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας, μια υποχρέωση που πιστεύω ότι έπρεπε να εξοφληθεί, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη τελευταία ευχαρίστηση της δημοτικής μου διαδρομής.

Σάς ζητώ την κατανόηση σας για ότι δεν μπόρεσα η δεν κατάφερα και ήταν στις προσδοκίες σας και στις επιθυμίες σας.

Θα ήθελα, ως ενεργό μέλος της σημερινής αυτοδιοικητικής κοινότητας να κάνω απολύτως σαφές πως λειτούργησα με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία με πείσμα και δημιουργικότητα.

Προς όλους εσάς λοιπόν που μου κάνατε την εξαιρετική τιμή να ήσασταν δίπλα μου σε όλη αυτήν την προσπάθεια την τόσο δύσκολη αλλά και συναρπαστική ταυτόχρονα, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι κάθε επιτυχία και τύχη σε αυτούς που θα κατέλθουν στις προσεχείς εκλογές του δήμου μας αλλά και σε όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών.

Βασίλης Βαρνάς
Επικεφαλής “Νέας Πορείας”

Previous ArticleNext Article