Λάρισα

Ευρύτατο συμμαχικό και νικηφόρο ρεύμα πολιτικής αλλαγής στο Δήμο Κιλελέρ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσαν το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουνίου στη Νίκαια, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων σε κάθε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο αριθμός των παριστάμενων τοπικών παραγόντων, οι συγκεκριμένες παρουσίες και το θετικό, συνεργατικό και υπέρ των ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών κλίμα που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εδραίωσαν την πεποίθηση ότι διαμορφώνεται ένα νικηφόρο ρεύμα πολιτικής αλλαγής στο Δήμο Κιλελέρ.

Στο πάνελ, ομιλητές ήταν ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Θεσσαλία, Μάνθος Σαρρής και τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ, Στέργιος Γούσης και Μυρτώ Παπακωνσταντίνου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Κόντρα» που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, Βασίλης Μακατός, το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Ακριβούλης, ο επιχειρηματίας, Νίκος Μπρέτας, καθώς επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Πέτρος Παπαγεωργίου, στελέχη και μέλη του κόμματος και πολλοί δημότες του Δήμου Κιλελέρ.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Μάνθος Σαρρής, τόνισε ότι ήρθε η ώρα για τις δυνάμεις που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους και ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς οι προοπτικές που ανοίγει ο υπό ψήφιση στη Βουλή «Κλεισθένης Ι» αλλά και σειρά άλλων νομοσχεδίων, προκαλούν μια τομή για την δημιουργία ενός Δήμου πραγματικά αναπτυξιακού, με ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας.

Ο κ. Σαρρής ανέπτυξε διεξοδικά τις ρυθμίσεις του «Κλεισθένη», επισημαίνοντας αυτές που ευνοούν τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, ενώ εστίασε στα δύο σχέδια που αναμετρώνται στις επικείμενες εκλογές, το συντηρητικό δηλαδή και το προοδευτικό, αυτό που επιμένει στο πλειοψηφικό σύστημα, την εξουσία των «αρίστων» και το προοδευτικό, που κατακτά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και ευνοεί την συμμετοχικότητα και την δραστηριοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, ενώ για μία ακόμα φορά διευκρίνισε με σαφήνεια ότι τα πολιτικά κόμματα και οι αυτοδιοικητικές κινήσεις/διοικήσεις, συλλειτουργούν, με απόλυτα και σαφέστατα διευκρινισμένους τους διαφορετικούς τους ρόλους, στο πολυεπίπεδο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.

bty
Previous ArticleNext Article