Λάρισα

Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του 404

Με αφορμή την παρουσία του στην παράδοση-παραλαβή της νέας ηγεσίας του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στην ανάγκη για εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Οι υψηλής ποιότητας παροχές υγείας του 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας έχουν ραγδαία υποβαθμιστεί, λόγω των συνεχών μεταθέσεων και παραιτήσεων του προσωπικού, χωρίς αναπλήρωσή του. Οι δε εναπομείναντες επιστήμονες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη νέα κατάσταση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ήδη αυξημένες ανάγκες της περιφέρειάς μας.

Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε ότι μεταξύ των συγκεκριμένων γιατρών είναι εκείνοι που καλούνται να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των κέντρων  φιλοξενίας προσφύγων, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για τεράστιο όγκο δουλειάς, τον οποίο καλούνται να φέρουν σε περάς ελάχιστοι επιστήμονες, ιατροί και νοσηλευτές.

Ο Λαρισαίος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα του Νοσοκομείου, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση: «Όσοι ζούμε και κινούμαστε σ’ αυτή την πόλη είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τεράστιες υπηρεσίες που προσέφερε, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δίνουμε τη μάχη για να μην απαξιωθεί, να μην υποβαθμιστεί, να μην εγκαταλειφθεί. Το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους. Σε μια εποχή λοιπόν που η κρίση των προηγούμενων ετών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα και την προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του 404 ΓΣΝ και να δηλώσουμε πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή».

Previous ArticleNext Article