Ελασσόνα

Επικρίνει τον Δήμο Ελασσόνας για την ονοματοδοσία δρόμων ο Αθ. Δαρδούμπας

Την αντίθεσή του στην πρακτική του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας να δώσει τα ονόματα θανόντων πρώην δημάρχων σε πλατεία και δρόμους της πόλης εκφράζει ο πρώην αντιδήμαρχος αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Σαρανταπόρου Θανάσης Δαρδούμπας.

Με επιστολή του στην «Ε» που τιτλοφορεί «Εθνικοί ήρωες «Μαϊμού» στην Ελασσόνα» σημειώνει:
«Άκουσον, άκουσον!
Πριν λίγο καιρό ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ελασσόνας, ψήφισε πρόταση για μετονομασία πλατείας και ονομασία οδών με ονόματα θανόντων πρώην δημάρχων της Ελασσόνας. Δεν είναι καινούργιο το θέμα, Πατήσανε σε δεδομένα παλιότερων που έπραξαν το ίδιο με ονομασίες σε οδούς Δεσποτάδων, πρώην θανόντων δημάρχων κλ.π.
Οι προηγούμενοι πήγαν να σβήσουν την ιστορία της πλατείας σιταροπάζαρου, που από μόνη της η λέξη παραπέμπει (σε μια ιστορία κάποιας εποχής της πόλεως), με το όνομα πλατεία Ειρήνης, λες και η ειρήνη στον κόσμο ξεκινάει από την Ελασσόνα. Τώρα οι νυν που διαφώνησαν με τα δύο πρώτα ονόματα θέλουν να αφιερώσουν το όνομά της σε έναν κοινό θανόντα θνητό μιας και υπήρξε δήμαρχος της Ελασσόνας. Κάτι παρόμοιο από προηγούμενη δημοτική αρχή έγινε και με την οδό Ερμού στην αγορά και ονομάστηκε οδός Δραχμής. Είναι θαρρώ η μόνη πόλη στην Ελλάδα που λείπει η οδός Ερμού απ’ την αγορά της. Κύριε δήμαρχε Ελασσόνας, κύριοι αρχηγοί συνδυασμών της αντιπολίτευσης, κύριοι δημοτικοί, σύμβουλοι. Με την ομόφωνη αυτή απόφαση απλά εμμέσως δηλώνετε ότι θάρθει και η σειρά σας να πάρει κάποιος δρόμος το όνομά σας.
Oι ονομασίες των οδών μιας πόλης αφορούν εθνικούς ήρωες» πνευματικούς συγγραφείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, Πάνθεον, και όταν έχουμε έλλειψη, που στην Ελλάδα ευτυχώς όχι) βάζουμε αριθμούς.
Όταν ο λαός ψηφίζει για Δήμαρχο, δεν τον ψηφίζει για τον πρώτο πολίτη μιας πόλεως.
Η κάθε πόλη χαρακτηρίζεται απ’ τους πνευματικούς της ανθρώπους. Ο λαός, και τα κόμματά σας που κατά κάποιο τρόπο διαιρούν την ενότητα του έθνους, σας τίμησε και σας έστειλε να υπηρετήσετε το λαό μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι να προσπαθείτε να γίνετε εθνικοί ήρωες.
Οι νοήμονες διορθώνουν τα λάθη, τα νυν και τα πριν.
Με τιμή Δαρδούμπας Σάκης
«Λ.Ο.ΔΟΝΑΙΟΣ»»
eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article