Ελασσόνα

Ειδικοί Σύμβουλοι για τον πολιτισμό ορίστηκαν στο Δήμο Ελασσόνας

Καθήκοντα ειδικών συμβούλων στον τομέα του Πολιτισμού ανέλαβαν πρόσφατα στο Δήμο Ελασσόνας οι κ.κ. Λ. Κρανιώτου, Ευ. Ράπτου και Ευ. Τσακνάκης, μετά από απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας για τον ορισμό τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Ν. Γάτσα να εντάξει στο δυναμικό του δήμου, ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει στις τέχνες και τον πολιτισμό με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δράσεις τους. Ο δήμαρχος τούς υποδέχτηκε στο γραφείο του και τους ενημέρωσε για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα ορίστηκαν άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα πολιτισμού:

Η κ. Ελένη (Λιάνα) Κρανιώτου η οποία θα είναι υπεύθυνη για θέματα οργάνωσης και συντονισμού πολιτιστικών ομάδων και δράσεων. Είναι Εικαστικός και εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση  με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών (ΤΕΙ Αθηνών) με ειδικότητα στην Μεταξοτυπία, με σπουδές στη ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης και παρακολούθηση εργαστηρίων Χαρακτικής. Μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με πλούσια δράση τόσο με τη συμμετοχή της σε εκθέσεις όσο και στην επιμέλεια ως καλλιτεχνική διευθύντρια σε διάφορα φεστιβάλ.

Η κ. Ευαγγελία Ράπτου η οποία θα είναι υπεύθυνη ειδική σύμβουλος στην οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων για την ανάδειξη του Δήμου Ελασσόνας. Είναι πτυχιούχος του φιλολογικού τμήματος, του Α.Π.Θ., κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (αναφορικά με τα Νέα Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης), Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο αντικείμενο «Επικοινωνία στην Εκπαίδευση». Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν. Λάρισας.

Ο κ. Ευάγγελος Τσακνάκης ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στην ανάδειξη κληρονομιάς του Δήμου και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Σπούδασε «Ελληνικό Πολιτισμό» στο ΑΠΚΥ και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο Msc «Πολιτική Υγείας» από το ίδιο πανεπιστήμιο. Συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ και του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Δολίχης και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης και ως διπλωματούχος ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για την ενημέρωση και ενεργοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά θέματα που τους απασχολούν. Εργάζεται στον ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 Ελασσόνας) και είναι εργασιακός σύμβουλος εργοδοτών.

Ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την αποδοχή της πρότασης μου από τους τρεις ειδικούς συμβούλους σε θέματα πολιτισμού. Είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις του προς όφελος του δήμου και των συμπατριωτών τους. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις τους για ημερίδες και εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό, θα προβάλλουν την ιστορίας μας και θα δίνουν τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους σε συνεργασία με το Δήμο και τους ειδικούς συμβούλους. Προσωπικά τους ευχαριστώ και εύχομαι να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία».

 

Previous ArticleNext Article