Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου»

Στην άμεση οικονομική ενίσχυση 26 ωφελουμένων με το ποσό των 600 ευρώ στοχεύει το νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου» που ενέκρινε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας στη μνήμη των ευεργετών του οργανισμού Αντωνίου και Στέλλας Κύρκου.

Ο αείμνηστος Ελασσονίτης επιχειρηματίας Αντώνης Κύρκος του Αθανασίου και της Καλλιόπης άφησε στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ελασσόνας μετά το θάνατό του ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Ελασσόνας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την επιθυμία τα έσοδα από το ακίνητο αυτό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού. Ως εκτελεστή της διαθήκης είχε ορίσει τον κ. Δημήτριο Βλαχοδήμο.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ήδη από την αρχή της θητείας του, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού να αξιοποιηθεί η κληρονομιά Αντ. Κύρκου και να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας για τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Με την από 10 Απριλίου 2020 απόφασή του ο Οργανισμός ενέκρινε τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας – χρηματικής παροχής 600 ευρώ σε 26 ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες οικονομικής ένδειας.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Γάτσας συνάντησε τον πρόεδρο του Ο.Κ.Π.Α.Π. κ. Κων. Τσανούσα, την αντιπρόεδρο κ. Ελ. Ταζέ και τον εκτελεστή της διαθήκης κ. Δ. Βλαχοδήμο, για να τους ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον και να τους συγχαρεί για το σχεδιασμό και την έγκριση του νέου Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης & Στέλλας Κύρκου».

Ειδική μνεία στον Αντώνιο Κύρκο έκανε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, εξαίροντας την προσωπικότητα, το ήθος και την κοινωνική προσφορά του διαθέτη, ο οποίος υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εξέχον μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου» θα επιλεγούν μετά από δημόσια πρόσκληση και μοριοδότηση, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 22/2020 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠ (ΑΔΑ: 6ΛΖ4ΟΕ08-ΝΡΜ).

Previous ArticleNext Article