Λάρισα

Δήλωση Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, για το εκλογικό αποτέλεσμα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ψηφίσαν το ΚΚΕ, όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, καθώς κι όσους συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση του διπολισμού αλλά και τάση συντηρητικοποίησης. Όπως επίσης είναι αρνητικό και το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως η ΝΔ.

Θετικό είναι το γεγονός ότι το ναζιστικό-εγκληματικό  μόρφωμα , η Χρυσή Αυγή, μένει εκτός Βουλής.

Η συκοφάντηση και η καπηλεία αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από το ΣΥΡΙΖΑ, αποστράτευσε αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασε αρνητικά στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Έτσι το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα από συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλλημάτων, αποχής, απογοήτευσης, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν τόσο αστικές πολιτικές δυνάμεις όπως η ΝΔ, όσο κι αυτές που παρουσιάζονται ως «αριστερές».

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια, μέσα κι έξω από την βουλή, για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για ανακούφιση όλων όσων υποφέρουν.

Λάρισα 8.7.2019

Previous ArticleNext Article