Ελασσόνα

Γιώργος Κατσιαντώνης : “Η κυβέρνηση δεν άσκησε βέτο για τη φέτα- Δίκοπο μαχαίρι η συμφωνία”

Αποτυχημένη… επιτυχία της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, τη συμφωνία  για τη φέτα που στην ουσία… καταργεί κάθε προστασία του προϊόντος αφού οι κανόνες που τη διέπουν λειτουργούν σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

“Οι πολιτικοί έχουν πουλήσει τη φέτα εδώ και χρόνια…Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το μόνο που εξασφάλισαν ήταν απογοήτευση για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια. Η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός 5ετίας θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί, ώστε όλες οι ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο προστασίας στον Καναδά… αποτελεί… λόγια του αέρα….”

Αυτό επεσήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε για τη φέτα στο ξενοδοχείο “Imperial” παρουσία του Λαρισαίου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα τη συγκεκριμένη συμφωνία “δίκοπο μαχαίρι” αφού…. ανοίγει το δρόμο για παραγωγή φέτας και στο εξωτερικό.

“Ο αγροτοδιατροφικός κλάδος θίγεται και μαζί με όλους εσάς που τον απαρτίζετε οφείλουμε να βγούμε μπροστά με συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε το εμβληματικό αυτό προϊόν για τη χώρα μας” δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας σε αγρότες, κτηνοτρόφους και…. σε εκπροσώπους  των Ελληνικών Γαλακτοβιομηχανιών, υπερθεματίζοντας  έτσι την αξία που θα έχει για τη διεκδίκηση της κατοχύρωσης της ταυτότητας της φέτας, η δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από τον πρωτογενή τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η συνέναιση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου στα μεγάλα θέματα είναι η δύναμη σας, και εγώ θα είμαι δίπλα σας στο βήμα αυτό”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κατσιαντώνης είχε παρέμβει δύο φορές με ερώτηση του στους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας να ασκηθεί βέτο για την πλήρη προστασία της φέτας, που αποτελεί την “ναυαρχίδα” των ελληνικών προϊόντων , μέγιστης εθνικής σημασίας και εμβέλειας και δηλώνει αποφασισμένος ως εκπρόσωπος της Πολιτείας να συνεχίσει τις όποιες ενέργειες για προάσπιση της Ελλάδας και του αγροτικού κόσμου.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%82

 

Previous ArticleNext Article