Ελασσόνα

Βερολινέζικο χρυσάφι για το chardonnay από τη Μηλέα

Η προσπάθεια των ανθρώπων στο Οινοποιείο του Θεόδωρου Μηνά που εδρεύει στη Μηλέα Ελασσόνας αναγνωρίζεται πλέον με τον καλύτερο τρόπο. Το chardonay (Σαρντονέ) εσοδείας 2015, το οποίο συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Berlin Wine Trophy 2016», που έλαβε χώρα για 20ή χρονιά στη Γερμανία, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πάνω από 5.000 κρασιά και να αποσπάσει το χρυσό βραβείο «Berlin Gold».

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση, που αναδεικνύει τη δυναμικότητα και την ποιότητα των κρασιών του οινοποιείου, που με τόσο κόπο και μεράκι αναδεικνύει η οικογένεια Μηνά.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Μηνά «περιμέναμε να πάμε καλά σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά δεν προσδοκούσαμε στο χρυσό μετάλλιο. Αυτή η διάκριση θα μας βοηθήσει αναμφίβολα στην προώθηση του προϊόντος, καθώς πολλά βλέμματα ήταν στραμμένα στον διεθνή διαγωνισμό. Στείλαμε τη συγκεκριμένη ποικιλία, καθώς είναι από τα βαριά μας χαρτιά. Γνωρίζαμε ακόμη ότι το γερμανικό κοινό έχει μια προτίμηση στο λευκό κρασί και τα ελληνικά εδάφη βοηθούν στην ευδοκίμηση τέτοιων ποικιλιών». Όσον αφορά τη νέα σοδειά, ο κ. Μηνάς δηλώνει αισιόδοξος ότι θα είναι καλύτερη και από την περσινή που διακρίθηκε, ενώ και η ποσότητα θα είναι καλή.

  • Ο 29χρονος Θεόδωρος Μηνάς από τη Μηλέα Ελασσόνας παραιτήθηκε από την ΕΛΑΣ για να ασχοληθεί με το κρασί.
  • Κατάφερε να κερδίσει το απαιτητικό γερμανικό κοινό με το λευκό κρασί chardonay.
  • Τα έντονα χαρακτηριστικά του κρασιού ήταν αυτά που έφεραν το βραβείο.
  • Ανέλπιστη η διάκριση, αφού για πρώτη φορά συμμετείχε στον διαγωνισμό.
  • Ικανός να αντεπεξέλθει σε παραγγελίες για εξαγωγές δηλώνει ο νεαρός οινοπαραγωγός.
  • Το χρυσό μετάλλιο κάνει πιο εύκολη την προώθηση του προϊόντος στις ξένες αγορές.

ypaithros.gr:Γιώργος Ρούστας

Previous ArticleNext Article