Λάρισα

Έκπτωση εισιτηρίου 25% για σπουδαστές ΙΕΚ

Με τη μισή τιμή εισιτηρίου, μπορούν να ταξιδέψουν οι πρωτοετείς φοιτητές του νομού Λάρισας, στα δρομολόγια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η διοίκηση του ΚΤΕΛ, να βοηθήσει οικονομικά τους πελάτες του, σε δύσκολες εποχές.

Οι πρωτοετείς, ακόμη κι αν δεν έχουν πάρει τη βεβαίωση σπουδών από τη σχολή που εισήχθησαν, προκειμένου να το καταθέσουν ως αποδεικτικό στοιχείο για να έχουν την έκπτωση του εισιτηρίου, μπορούν να επωφεληθούν της έκπτωσης επιδεικνύοντας στο ταμείο του ΚΤΕΛ πριν την έκδοση του εισιτηρίου, το χαρτί της βεβαίωσης επιτυχίας ή ηλεκτρονικής εγγραφής τους στη σχολή, την οποία ήδη έχουν στα χέρια τους -και εκτύπωσαν από την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας- καθώς και την ταυτότητά τους.

Αυτό ισχύει ως τις 31 Οκτωβρίου 2016, καθώς μέχρι τότε προβλέπεται πως θα έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες έκδοσης του φοιτητικού «πάσου», από τη σχολή τους, το οποίο και θα χρησιμοποιούν στο εξής για να επωφελούνται της ίδια έκπτωσης όλο τον χρόνο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, λαμβάνοντας υπόψη τους τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, προχώρησε σε μείωση της τιμής του εισιτηρίου και για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), επίσης του νομού μας, για τη χρονιά 2016-2017.

Η μείωση ανέρχεται στο 25% του κανονικού εισιτηρίου, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κ. Βασίλη Μανδηλά, η διοίκηση ανταποκρινόμενη σε πολλά αιτήματα σπουδαστών, αποφάσισε να ανταποκριθεί και να τους στηρίξει οικονομικά, με αυτή την έκπτωση της τιμής.

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές των ΙΕΚ, που θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης, για τα δρομολόγια από τον τόπο κατοικίας τους στην πόλη που φοιτούν, θα πρέπει να πάνε στη γραμματεία του ΚΤΕΛ για να προμηθευτούν το ειδικό πάσο, που εκδίδεται για αυτές τις περιπτώσεις.

Αναμφίβολα οι εκπτώσεις στα εισιτήρια, αποτελούν κίνητρο, για να επιλέξουν τόσο οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όσο και σπουδαστές των ΙΕΚ, να μετακινηθούν με λεωφορεία για τους προορισμούς σπουδών τους.

Να σημειωθεί δε πως υπάρχει και η κάρτα πελάτη του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας, η οποία είναι μία προσωπική κάρτα επιβράβευσης. Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ: «Με την κάρτα αυτή απλά συγκεντρώνετε Bonus με κάθε διαδρομή σας και εξαργυρώνετε τα Bonus της κάρτας σας κερδίζοντας δωρεάν εισιτήρια.

Η κάρτα αυτή παρέχεται εντελώς δωρεάν και ισχύει για ενήλικες πελάτες, ενώ κρατήσεις θέσεων γίνονται πλέον μόνο με την κάρτα αυτή.

Για την απόκτησή της, μπορείτε να συμπληρώστε μια αίτηση (που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπεραστικού ΚΤΕΛ ή σε σημεία διάθεσης του Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας) και να την παραδώστε στα εκδοτήρια Αθηνών του Κεντρικού Σταθμού της Λάρισας.

Η κάρτα πελάτη είναι αυστηρώς προσωπική και ακυρώνεται σε περίπτωση έκδοσης εισιτηρίου σε άλλο επιβάτη».

Πήγη:Ελευθερία

Previous ArticleNext Article