Ελλάδα

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που εμφανιζόταν με το όνομα Νίκος Κοντός και ευθύνεται για τον θάνατο 3 ανθρώπων

Το πρόσωπο και το πραγματικό όνομα του 47χρονου ο οποίος παρίστανε τον γιατρό και εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο Νίκος Κοντός, δημοσιοποιήθηκε σήμερα με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης με ημερομηνία γέννησης στις 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του 47χρονου που παρίστανε τον γιατρό, εμφανιζόμενος ως Νίκος Κοντός, εκδόθηκε μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να προσέλθουν στις αρχές πολίτες που απευθύνθηκαν σε αυτόν για ζητήματα υγείας.

Ο 47χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και πλέον είναι αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ οι αρχές αναζητούν συνεργάτες του.

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών που πέθαναν καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε “αναλάβει” ο 47χρονος. Ο “επιστήμονας” προσέγγιζε “βαριές” περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας “εξελιγμένα” φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

Των επισταμένων ερευνών που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς εμφανιζόταν με άλλο όνομα, επόπτευε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που αφορά την υγεία και την ζωή ασθενών με βαριές ή ανίατες ασθένειες που προσέγγιζε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, φαίνεται πως ο “γιατρός” έχει καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των -γνωστών στις αρχές- θυμάτων του ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ βασικό ρόλο στην όλη δράση του 47χρονου φαίνεται να έχει η σύζυγος του η οποία εμφανιζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Στο στόχαστρο των ερευνών των αρχών, πλην της συζύγου του κατηγορουμένου, έχουν τεθεί και δύο γιατροί οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αποκλείεται να εξαπατήθηκαν και αυτοί από τον κατηγορούμενο.

Η υπόθεση της αποκάλυψης των στοιχείων του δήθεν γιατρού, φαίνεται να επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε “αναλάβει”. Εκεί φαίνεται να πρόδωσε τον 47χρονο ότι δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση.

Είχε εξαπατήσει μέχρι και γιατρούς

Μέχρι και γιατρούς είχε εξαπατήσει με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις, ο 47χρονος ψευτογιατρός.

Εμφανιζόταν ως πιστός Χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.

Όταν συνελήφθη ο 47χρονος, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφος τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο.

Δυο γιατροί κατηγορούνται για συνέργεια – Η σύζυγος «κόρη εφοπλιστή»

Δύο γιατροί, κατηγορούνται για συνέργεια στις απάτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, γνώριζαν την πλαστοπροσωπία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η σύζυγος του συλληφθέντος η οποία εμφανιζόταν ως κόρη εφοπλιστή. Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Επειδή το μέγεθος της δράσης του συλληφθέντα δεν έχει ακόμα υπολογιστεί και εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουν διαλευκανθεί, από την ΕΛ.ΑΣ ζητήθηκε άδεια για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα του.

Χρησιμοποιούσε μέχρι και τον Σουμάχερ

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει ο πατέρας ενός από τα θύματα του γιατρού “μαϊμού” για τον τρόπο που δρούσε και εξαπατούσε όλο τον κόσμο. Ο πατέρας μίλησε στο Open και αναφέρθηκε για το πως έπεσε στην πλεκτάνη που του έστειλε ο 47χρονος γιατρός “μαϊμού”

Όπως αποκαλύπτει “μας τον είχα συστήσει μέσω της εκκλησίας, από κει και πέρα έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε, πρώτον γιατί συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από Αμερική, Νέα Υόρκη, έχει και προφίλ στο Linkedin. Ότι ήταν τότε στο ατύχημα του Σουμάχερ, ήταν στην κλινική που δούλευε αυτός στην Ελβετία. Που παρουσίαζε αυτός ότι δούλευε. Εκεί που ήταν ο Σουμάχερ, με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν στην Ελβετία για καλλωπισμό, για θεραπείες διάφορες τέλος πάντων γιατί ήταν πανάκριβο κέντρο”.

Στη συνέχεια ο πατέρας ανέφερε πως “ εγώ δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Εμείς είχαμε τους γιατρούς μας. Και μου παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Ο γιατρός στο Παίδων, ο παιδονευροχειρούργος, ο παιδοογκολόγος ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα, ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν την έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων.

Την θεραπεία (άλλαξε). Δηλαδή εκεί που έπαιρνε την “άλφα” θεραπεία μέχρι τώρα, λέει “ο,τι παίρνατε μέχρι τώρα είναι άχρηστο, πάμε στη θεραπεία τη δικιά μου, με διάφορα σκευάσματα και τα λοιπά και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση. Ούτε καν δηλαδή, πάμε και βλέπουμε. Είναι η θεραπεία της πλήρους ίασης”.

Σε ερώτηση για το τι χορηγούσε στο παιδί τόνισε πως “ όχι. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού”.

Δηλαδή αυτός έκλεινε ραντεβού να κάνουμε μαγνητική και πηγαίναμε εμείς εκεί πέρα και ερχόταν και αυτός. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί. Σε συζητήσεις με άλλους γιατρούς έλεγαν “ βέβαια δεν υπάρχει άλλος γιατρός σαν και αυτόν”…

«Κολλητός» του Μπους και με χέρια βαμμένα με αίμα

Πράκτορας της CIA με… ειδικότητα στα δορυφορικά συστήματα και τις “μαύρες αποστολές” σε επικίνδυνα μέρη της Γης, ειδικός παθολόγος και ερευνητής βιοϊατρικής, ακόμα και άγιος πνευματικός από το Άγιο Όρος.

Ο αδίστακτος υποτιθέμενος γιατρός “Νίκος Κόντος”, όπως ήταν το fake όνομα του απατεώνα, έχει πλούσια δράση στο “παλ μαρέ” του, καθώς είναι από παλιά γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές της χώρας.

“Μαϊμού” γιατρός εδώ και 20 χρόνια

Η δράση του συγκεκριμένου αδίστακτου προσώπου που μπροστά στα χρήματα και το εύκολο κέρδος δεν δίστασε να σκοτώσει δυο παιδιά κι έναν άνδρα 76 ετών, ξεκινά από τις αρχές του 2000, όπου δειλά δειλά έχτισε την καριέρα του στον τομέα της απάτης.

Ο 47χρονος στήνει την πρώτη του μεγάλη απάτη λίγο πριν τα μέσα της δεκαετία του 2000, όταν αρχίζει να κυκλοφορεί στα καλά στέκια της πόλης, εμφανιζόμενος ως Ελληνοαμερικανικός, ο οποίος είχε φτάσει στα ύπατα αξιώματα της CIA και μάλιστα ήταν ειδικός στις “μαύρες αποστολές”, τις μη καταγεγραμμένες και αναγνωρίσιμες δηλαδή, αλλά και ειδικός στα δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης.

Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να αυτοδιαφημίζεται ως κολλητός της οικογένειας… Μπους. Χαρακτηριστικό το επεισόδιο που μετέφερε στο Newsit άνθρωπος που είχε βρεθεί μπροστά σ’ ένα από τα σόου, που έστηνε εκείνη την εποχή ο 47χρονος, όταν βρίσκονταν στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας.

Εκεί χτυπούσε ξαφνικά το τηλέφωνο του: “…Και μας έδειχνε την οθόνη όπου ανέγραφε στα αγγλικά το όνομα του πρόεδρου Τζορτζ Μπους. Απαντούσε στην κλήση σε άπταιστα Αμερικάνικα και μάλιστα με προφορά και μιλούσε δήθεν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σαν να έχουν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά. Κάτι σαν παιδικοί φίλοι ένα πράγμα”, λέει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σε πάρτι… ψάρευε θύματα

Σ’ ένα από αυτά τα πάρτι σε παραλιακή βίλα της Αττικής, ο παμπόνηρος Νίκος Κόντος κατάφερε να προσεγγίσει και να “δαγκώσει” τελικά, ένα από τα πιο βαριά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Ο 47χρονος πρώην “υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA” “έψησε” τον πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία, πως μπορούν να κάνουν δουλειές με συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης και βέβαια απευθείας με την οικογένεια Μπους και όχι μόνο.

Ο απίστευτος αυτός τύπος, έφτασε στο σημείο να ταξιδέψει ακόμα και στην Ν. Υόρκη με τον Έλληνα επιχειρηματία, όπου του έκλεινε διάφορα ραντεβού με δήθεν υψηλόβαθμα στελέχη της CIA, αλλά και τις τότε Αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να πάρουν την δουλειά με τα δορυφορικά συστήματα.

Το σατανικό σχέδιο του 47χρονου δεν σταμάτησε εκεί

Μαζί με τον πασίγνωστο επιχειρηματία ταξίδεψαν ακόμα και στην Κίνα, προκειμένου να κλείσουν και εκεί δουλειές με στελέχη της Κινεζικής Κυβέρνησης.

Όλη αυτή η απάτη, στοίχισε στον Έλληνα επιχειρηματία μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βέβαια τσέπωνε ο απατεώνας ο οποίος μάλιστα έφτιαξε βίλα με πισίνα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια, έπειτα από μήνυση που είχε κατάθεση ο επιχειρηματίας, με αποτέλεσμα να επιβληθούν το 2011 περιοριστικοί όροι στον αδίστακτο απατεώνα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – newsit.gr

Previous ArticleNext Article