Αθλητισμός

«Αποστολή εξετελέσθη» στην Κατερίνη για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Καθοριστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες είχε η αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου Κατερίνης ανάμεσα στον Πιερικό και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, με τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα να έχουν το πλεονέκτημα ότι αγωνίζονταν για δύο αποτελέσματα. Η τελική λευκή ισοπαλία σαφέστατα προσδίδει επιτυχία στην αποστολή των φιλοξενουμένων, που κράτησαν σταθερή την απόστασή τους από την επικίνδυνη ζώνη και διατηρούν αμείωτες τις πιθανότητές τους για την διατήρησή τους στην Γ’ Εθνική, έχοντας στους εναπομείναντες αγώνες τρεις στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας” και δύο μακριά από την έδρα τους.

Οι Τσαριτσανιώτες ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και στο 16′ με γυριστό σουτ του Χατζή απείλησαν για πρώτη φορά αλλά η μπάλλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πατσιογιώργου. Δύο λεπτά αργότερα, οι “πράσινοι” έφθασαν στην επίτευξη τέρματος, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη ο Χάμος με σουτ σκόραρε αλλά ο αρμόδιος α’ βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάϊντ τον “Νο 7” του Οικονόμου. Στο 43′ οι Κατερινιώτες πλησίασαν στο γκολ, μετά από φάουλ του Σάντος αλλά ο Νούσιας σε ετοιμότητα απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Σεχολάρι. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46′), σε σουτ του Κραγιόπουλου η μπάλα προσέκρουσε από μικρή απόσταση στο χέρι του Τσακάλι αλλά ο διαιτητής δεν ενέδωσε στις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για καταλογισμό πέναλτι, ενώ στο 54′ ο Χάμος με προβολή δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε, δίνοντας την ευκαιρία στον “κρύο” τερματοφύλακα Τοπουζλή (είχε μόλις αντικαταστήσει, λόγω τραυματισμού, τον άλλοτε γκολκίπερ της ΑΕΛ Πατσιογιώργο) να εξουδετερώσει τον άμεσο κίνδυνο.

Στο 58′ σε προσπάθεια του Κωστόπουλου, ο Γαλάνης απέκρουσε επί της γραμμής τέρματος, ενώ στο 62′ ο Οικονόμος “απάντησε” με πολύ μεγάλη ευκαιρία του Τσάτσου (πλασέ που απέκρουσε με τα πόδια ο Τοπουζλής). Στο 63′ ο Πιερικός “άγγιξε” το 1-0 αλλά η δεξιά συμβολή των δοκών του Νούσια απέκρουσε για λογαριασμό του το σουτ του Αλεξ Καρτσαμπά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Καραλούλης ο Τσάτσος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Χατζηδίμπας και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 87′ καταγράφηκε η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για τους γηπεδούχους, με τον Σεχολάρι με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λαζαρίδη, να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κοζανίτη Σταύρου Τσιμεντερίδη και των βοηθών του Στέφανου Παρασίου (Ημαθίας) – Θεόδωρου Τζουβάρα (Κοζάνης). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σεχολάρι (21′) – Χατζηδίμπας (47′) – Κωστόπουλος (60′) των γηπεδούχων και οι Περτζιόνι (14′) – Χατζής (75′) των φιλοξενουμένων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Πατσιογιώργος (52′ λ.τρ. Τοπουζλής), Κωστόπουλος (78′ Μηλιώτης), Τουλίκας, Χατζηδίμπας, Αθαν.Καρτσαμπάς, Αλέξ Καρτσαμπάς, Λαζαρίδης, Κραγιόπουλος, Σεχολάρι, Αλσίνο Σάντος (85′ Σκλιοπίδης), Μπουζούκης (65′ Ντινόπουλος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Περτζιόνι (60′ Ντούφας), Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης (83′ Μουλτσιάς), Χατζής (90′ Τόλιος), Μπαλογιάννης (66′ Κατσαμάγκας), Γκαμπέτας.

* Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, λιγοστός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του άλλοτε Εθνικού Σταδίου της πρωτεύουσας της Πιερίας. Πάντως, η φιλοξενία του επίσημου Πιερικού ήταν άψογη και επισημάνθηκε και από τον Κώστα Κατσάρα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

* Η διοίκηση του Οικονόμου Τσαριτσάνης επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την εταιρία ελαστικών “ΟZKA” και τον αντιπρόσωπό της Πέτρο Αναγνωστούλη για την ολόθερμη συμπαράστασή τους στην φετινή προσπάθεια της ομάδας.

Athleticlarissa.gr

 

Previous ArticleNext Article