Ελασσόνα

Απεργοσπασία και υπονόμευση στο τέρμα…μέχρι γελοιότητας!!!

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Άλλο ένα εργοδοτικό παράσημο προσθέτει στο συλλογή του το περιβόητο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας με την απόφαση για κήρυξη απεργίας  την Τετάρτη, 19 Φλεβάρη 2020!

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησής του συνεδρίασε την τελευταία στιγμή, το βράδυ της Δευτέρας 17 του Φλεβάρη και πήρε την εν λόγω απόφαση που αποτελεί «μνημείο» εργοδοτικού συνδικαλισμού.  Χωρίς άλλο μάλιστα η κήρυξη απεργίας για την Τετάρτη, αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, μιας και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εδώ και μέρες, συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη.

Ενώ τόσο καιρό δεν είχε βγάλει άχνα για το ασφαλιστικό, στη συνεδρίαση του ΔΣ ο Πρόεδρος του ΕΚ Ελασσόνας Γεώργιος Μπαμπάλης ισχυρίστηκε ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει και θετικά στοιχεία και μίλησε για «ελαφρές» βελτιώσεις που θα δουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με αυτό.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Ελασσόνας, εμφανίζεται ξανά όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός αλλά ως μία σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της περιοχής και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να συμβάλλει πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της σιγή νεκροταφείου, καθώς όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΚ «είναι τιμή για τους εργαζόμενους (όπως αποκάλεσε τους εργατοπατέρες) που το συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 25 Φλεβάρη, θα γίνει υπό την επίβλεψη του Μητσοτάκη».

Αυτά είναι τα χάλια της συμβιβασμένης πλειοψηφίας που ξεδιάντροπα κοροϊδεύει τον εργαζόμενο λαό της περιοχής μας, μπροστά σε μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη που αφορά το μέλλον και τη ζωή μας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη, να μη δείξουν καμία ανοχή σε τέτοιες πλειοψηφίες όπως αυτή του ΕΚ Ελασσόνας που αποτελούν κανονικές συνδικαλιστικές μαφίες.

Φιλοδοξία όλων μας πρέπει να είναι, να πάψει το Εργατικό Κέντρο να είναι «σφραγίδα» και να γίνει το πραγματικό αποκούμπι όλων των εργαζομένων στην περιοχή. Για να έχουμε ένα Εργατικό Κέντρο ζωντανό, ένα Εργατικό Κέντρο των Εργατών. Ένα Εργατικό Κέντρο που θα παίρνει πρωτοβουλίες, θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους άνεργους, θα δίνει το παρόν μέσα στους χώρος δουλειάς ενάντια σε απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις περικοπές μισθών. Αυτός ο στόχος είναι για εμάς, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή, δέσμευση. Όλα κερδίζονται στο δρόμο του αγώνα.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούμε τους εργαζόμενους της Ελασσόνας να πάρουν μέρος στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας που θα γίνει αύριο Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρα 10.30 στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα, για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Απαιτούμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου- Βρούτση, ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει αλλά και στην απεργοσπαστική πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Βάζουμε στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Previous ArticleNext Article