Ελασσόνα

Απάντηση του Δήμου Ελασσόνας για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εντύπωση και λύπη προκαλεί η ανακοίνωση του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, όσον αφορά την καταγγελία της εναντίον της δημοτικής αρχής κι αυτό γιατί όλα τους έχουν εξηγηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών της με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου.

Επί της ουσίας και προς ενημέρωση των πολιτών, η δημοτική αρχή απλώς υλοποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής για μεταφορά του Κέντρου Τουριστικής Προβολής στον εν λόγω χώρο. Το μόνο καινούργιο που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή ήταν να βρει τον ανάδοχο του έργου αφού προηγουμένως ενέταξε το έργο, καθ’ ότι ήταν απενταγμένο.

Όλα τα κειμήλια και το σχετικό υλικό καταγράφηκε από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ελασσόνας και φυλάσσεται σε διπλανή αίθουσα. Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης θα μεταφερθεί, με τις κατάλληλες κατασκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, στον χώρο που σήμερα φιλοξενεί τον 1ο παιδικό σταθμό, μόλις αυτός μεταφερθεί στον χώρο των σημερινών ΚΕΠ, έναν χώρο που σίγουρα θα το αναβαθμίσει.

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν στοιχεία προεκλογικού χαρακτήρα και δεν μας αγγίζουν. Τιμάμε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, κάτι που το έχουμε αποδείξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

 

Previous ArticleNext Article