Ελασσόνα

Απάντηση της παράταξης «Αλλάζουμε» του Ν. Ευαγγέλου στη Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή  Συσπείρωση του Δήμου Ελασσόνας, προσπαθώντας για άλλη μια φορά  να οικειοποιηθεί  τους αγώνες οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας  για τον κομματικό φορέα τον οποίο εκπροσωπεί, παραποιεί ψηφίσματα του Δ.Σ. και προσπαθεί να γίνει ο μόνος τιμητής των αγώνων τους.

Η παράταξη «Αλλάζουμε»  τα πέντε χρόνια που ήταν στη διοίκηση του Δήμου  και τους οκτώ μήνες που βρίσκεται στην αντιπολίτευση εργαζόταν και εργάζεται πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών.

Δεν λειτούργησε ως όργανο κανενός κομματικού μηχανισμού και απέδιδε πάντα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και αυτό είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Επειδή λοιπόν κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει και να χρεώνει αποφάσεις στην παράταξη μας, απευθυνόμενοι στους πολίτες επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν ψηφίσαμε την τιμολογιακή πολιτική που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και πρώτοι την καταγγείλαμε ως ληστρική.

Για την ιστορία και μόνο να επαναλάβουμε ότι τα θέματα όπως εισήχθησαν από την Δημοτική Αρχή ήταν δύο και όχι ένα.

Α) Τροποποίηση του Κανονισμού άρδευσης

Β) Αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής

Φυσικά καi δεν δώσαμε τη θετική ψήφο όπως παραπλανητικά αναφέρει η Λαική Συσπείρωση  στην ανακοίνωσή της.

 Άλλωστε τα πρακτικά είναι στη διάθεση όλων και παρερμηνείες δεν χωρούν εκτός κι αν είναι σκόπιμες.

 Παραθέτουμε τα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις μας  και την ψηφοφορία  στο Δ.Σ.

    Νίκος Ευαγγέλου:  «Το προτεινόμενο σχέδιο είναι μεν φιλόδοξο αλλά υποκειμενικό σε ότι αφορά τις χρεώσεις. Δεν βασίζεται σε αντικειμενικές μετρήσεις του καταναλισκόμενου  αρδευτικού νερού αλλά στην τεκμαρτή χρέωση. Αυτό είναι ένα σοβαρό κενό που μας βρίσκει αντίθετους  και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις επί μέρους  προτάσεις»

Επίσης ως επικεφαλής της παράταξης ξεκαθάρισα προς κάθε κατεύθυνση ΄΄οτι είμαστε αντίθετοι  στην τεκμαρτή χρέωση και πιστεύουμε  ότι μπορεί να υπάρξει αξιόπιστος έλεγχος με τον υπάρχοντα εξοπλισμό εστιάζοντας στη χρέωση ανά κυβικό μέτρο νερού και βελτιώνοντας τα σημεία που διαπιστώθηκε από την εμπειρία ότι πάσχουν.

 Ωστόσο διευκρινίσαμε και απορώ πως δεν έγινε κατανοητό, ότι δεν πρόκειται εμείς να ναρκοθετήσουμε την προσπάθεια να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού άρδευσης, υπό την πίεση της έναρξης πάση θυσία της αρδευτικής περιόδου.

Τα πρακτικά μιλούν από μόνα τους μια απλή ανάγνωση χρειάζεται και τα παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών μας.

 Για την  τροποποίηση του κανονισμού  άρδευσης  σχετ. ΑΔΑ:  Ψ0ΣΦΩΡΟ-7ΞΛ

το Δ.Σ. αποφασίζει  κατά πλειοψηφία

εγκρίνει την τροποποίηση του κανονισμού άρδευσης  μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων  κ. Φωτίου Καραγκόγκου, Ανέστη Σερετίδη, Αντωνίου Μπίσμπα,  Βάιας Μουτζίκου, Αικατερίνης Ζηρδέλη , Δημητρίου Παπαδημόπουλου, Αστερίου Στούπα, Ευάγγελου Παναγιώτου , Νικολάου  Λιάρου, Χρήστου Πιτένη, Ηλία Γκαραβέλη, και Νικολάου Τσουκαρέλα.

Για τον καθορισμό του ποσού της προκαταβολής  και την αναπροσαρμογή των τελών άρδευσης  ΑΔΑ: ΩΧ79ΩΡΟ-Σ5Τ

 Ο Δ.Σ. κ. Νικόλαος Ευαγγέλου αφού πήρε το λόγο είπε ότι η παράταξή του δεν υπερψηφίζει  την πρόταση για τους λόγους που ανέπτυξε κατά τη συζήτηση  για την τροποποίηση του κανονισμού άρδευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής.

 Δεν υπερψήφισαν την πρόταση  οι Δ.Σ. κ.κ. Ευαγγέλου Νικόλαος,  Φώτιος Καραγκόγκος, Ανέστης  Σερετίδης , Αντώνιος Μπίσμπας,  Βάια  Μουτζίκου, Αικατερίνη  Ζηρδέλη , Δημήτριος  Παπαδημόπουλος , Αστέριος Στούπας , Ευάγγελος  Παναγιώτου , Νικόλαος  Λιάρος , Χρήστος  Πιτένης, Ηλίας  Γκαραβέλης , και Νικόλαος  Τσουκαρέλας.

Αυτά και μόνον για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Previous ArticleNext Article