Ελασσόνα

Αναπλάσεις χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Ελασσόνα

Την έγκριση για την υλοποίηση του διαγωνισμού για το έργο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 985.000,00 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση – διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην ανάπλαση της πλατείας Αμπελοκήπων  στη συνοικία Βαρόσι, στην ανάπλαση της πλατείας Υδάτων έναντι του παλιού τελωνείου και του πεζοδρόμου που εφάπτεται σε αυτή, στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. Γ299 και των όμορων αυτού πεζοδρόμων στην νοτιοανατολική και νοτιοδυτική πλευρά του Λυκείου Ελασσόνας.

Με την ολοκλήρωση της πράξης θα παραδοθούν συνολικά 7.508,85 τ.μ. αναβαθμισμένων και διαμορφωμένων χώρων στον αστικό ιστό της Ελασσόνας που θα περιλαμβάνουν δύο πλατείες, τρεις πεζοδρόμους και ένα χώρο στάθμευσης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Με στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωρούμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας από το οποίο θα προκύψουν  πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για την Ελασσόνα. Πρώτον η υλοποίηση του έργου, οδηγεί στη διάχυση χρημάτων στην τοπική οικονομία και συντηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, δεύτερον γίνεται μόχλευση επιχειρηματικών κεφαλαίων ώστε να ενισχυθεί η εργασία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι αναπλάσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του οικολογικού αποτυπώματος ενώ  προωθούν την ανάπτυξη της πόλης με βασικό άξονα τη δημιουργία βιώσιμων και ασφαλών δημόσιων χώρων για τους πολίτες. Παράλληλα ενισχύεται η ασφαλή μετακίνηση και κυκλοφορία όλων, με στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη  συμβολή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και προγραμματισμό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας».

 

Previous ArticleNext Article