Λάρισα

Αθηνά Σιαφαρίκα: «Γιατί να με ψηφίσεις;» – Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες

Αγαπητέ Συμπολίτη,

Αγαπητέ Φίλε,

Φτάνουμε σιγά σιγά προς το τέλος αυτού του μακρύ δρόμου. Του δρόμου που διανύσαμε μαζί. Από το Λουτρό Ελασσόνας έως τη Σκοπιά Φαρσάλων. Από το Μεγάλο Μοναστήρι ως το Μεταξοχώρι, από το Λιβάδι ως το Μεγάλο Ευύδριο. Με τους αγρότες της Αμυγδαλέας που αλώνιζαν τα χωράφια τους, με τους παραγωγούς του Τυρνάβου στη συγκομιδή καρπών στον Τύρναβο, με τους κτηνοτρόφους στην Περαχώρα και στο Βλαχογιάνι, στα καφέ της Ταχυδρομείου, στις πλατείες του Κιλελέρ, στους αμπελώνες στο Δαμάσι, άλλοτε με «ζέστα», άλλοτε με χαλάζι.  Είτε με χέρια τραχιά, είτε με μοντέρνα ρούχα, είτε με ρυτίδες, είτε με ένα κινητό στο χέρι, δεν μου αρνήθηκες ποτέ το χαμόγελό σου. Σε όποιον χώρο κι αν ανήκες, πάντα η χαρά της Ανανέωσης «εν δράσει» υπερτερούσε κάθε ιδεολογίας. Γι’ αυτό κι εγώ, σε αυτήν την «ανοιχτή» επιστολή μου, και λίγο πριν την κάλπη, θα σου απευθυνθώ προσωπικά και όχι κομματικά.

Γιατί, λοιπόν, ζητώ μία από τις τρεις ψήφους σου;

Πρώτον, γιατί η ΑΝΑΝΕΩΣΗ είναι κάτι που μου ζητάς κι εσύ ο ίδιος. Το πρώτο πράγμα που μου λες είναι «θέλουμε νέους!». Νέους όχι απλά επειδή η νεότητα καθ’ αυτή κάνει τη διαφορά. Αλλά γιατί, τα σύγχρονα προβλήματα είναι σύνθετα και τεχνικά. Συχνά δε, καλούμαστε οι τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούμε υπερεθνικά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, που μας υπερβαίνουν. Η τεχνολογία, ο νέος γεωπολιτικός χάρτης που διαμορφώνει η ενέργεια, το brain drain είναι ζητήματα που απαιτούν σύγχρονη και όχι παρωχημένη γνώση. Γνώση που, κατά τεκμήριο, διαθέτει η νεότερη γενιά. Αυτή η γενιά, για τη μόρφωση της οποίας εσύ επένδυσες μέσω της φορολογίας, και την οποία καρπώνονται ξένες χώρες. Αυτή η γενιά που είναι η πιο μορφωμένη γενιά μετά τη Μεταπολίτευση. Εμπιστεύσου την!

Δεύτερον, γιατί συμμετέχω ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αξιολογήθηκα στο πλαίσιο του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, με βάση τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μου προσόντα, και κρίθηκα ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τον τόπο μου. Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι φίλοι σου, όταν έρθει η ώρα, να έχουν μια ίση ευκαιρία κάθε φορά που διεκδικούν κάτι, τότε σε καλώ να αναλογιστείς τι έκανες ΕΣΥ γι’ αυτό. Πώς έβαλες ΕΣΥ το λιθαράκι σου γι’ αυτό. Αυτές οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι οι γνώσεις και η δουλειά έχουν ακόμα αξία. Εμείς οι ίδιοι είμαστε θεματοφύλακες των αξιών μας.

Τρίτον, γιατί ο αγώνας μου είχε ως μέτρο και σημείο αναφοράς ΕΣΕΝΑ, τον πολίτη. Χωρίς να είναι εξόφθαλμα δαπανηρός, ήταν ουσιαστικός. Με Λόγο και Επιχειρήματα. Όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι η Πολιτική. Απέδειξα, με κάθε αφορμή, ότι έχω “δυνατή” φωνή. Και μαζί μου θα έχεις κι εσύ «φωνή»!. Αγωνίστηκα με μόνο εφόδιο τις γνώσεις, την προσωπικότητά μου και τον λόγο μου. Αυτή είμαι. Αυτό βλέπεις και πριν ΚΑΙ ΜΕΤΑ τις εκλογές. Και αυτό είναι η προσωπική μου δέσμευση προς εσένα: να αγωνιστώ με τα ίδια «όπλα» και για σένα. Άλλωστε, στο βήμα της Βουλής, στις αίθουσες συσκέψεων, αυτά είναι και τα μόνα που μετράνε…

Αν, λοιπόν, θέλεις να ακούγεται η φωνή σου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, επίλεξε όσους έχουν πρώτα δική τους φωνή! Στήριξε όσους στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Διάλεξε την Αξιοκρατία και εμπιστεύσου την Ανανέωση.

Εμπιστεύσου με! Διάλεξε την Πολιτική όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι: με Λόγο και Επιχειρήματα.

Σε ευχαριστώ για την κοινή μας πορεία έως τις εκλογές. Έλα να συνεχίσουμε μαζί και μετά!

Με εκτίμηση,

Αθηνά Π. Σιαφαρίκα

Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Previous ArticleNext Article