Λάρισα

«Άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ»

IMG_20160507_204602 (2)

Έντονες ζημιές μετρούν οι αγρότες στο Νομό Λάρισας από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας,  με δυνατή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χτες το βράδυ στα Φάρσαλα και στο Δαμάσι. Ταυτόχρονα οι έντονες βροχοπτώσεις στο Αργυροπούλι, στη Λυγαριά, στα παράλια της Αγιάς, στο Σιτόχωρο και στην Βαμβακού έπληξαν τους ήδη δοκιμαζόμενους αγρότες του νομού μας.

Χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει τεράστια προσκόμματα στο έργο των ελεγκτών της Υπηρεσίας αυτής. Παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα όπου αγρότες οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές το 2015 ακόμη δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της συγκυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται για τον αγροτικό κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη.

Απαιτείται άμεσα ο κρατικός μηχανισμός να προβεί στους προβλεπόμενους ελέγχους, στις αναγκαίες εκτιμήσεις και στις δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

Είναι απαράδεκτη η έως τώρα στάση της κυβέρνησης Παππά-Τσίπρα-Καμμένου, που ενώ έχει διαλύσει Υγεία-Παιδεία-Εργασία, τώρα στρέφεται αποκλειστικά στους καναλάρχες για πολιτική στήριξη, αδιαφορώντας για τον απλό αγρότη και κτηνοτρόφο, που μαστίζεται από τις φυσικές καταστροφές, την αύξηση του κόστους παραγωγής και την υπερφορολόγηση.

Previous ArticleNext Article