Ελασσόνα

Ζητούν μοριοδότηση στους μαθητές της Γ΄ τάξης όλων των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας στις πανελλήνιες εξετάσεις

Κλείνει ένας χρόνος που τα σχολεία έχουν γίνει ακορντεόν, συνθλίβοντας τα μορφωτικά δικαιώματα, οξύνοντας παραπέρα τις εκπαιδευτικές ανισότητες, προκαλώντας ακόμα και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα στους μαθητές όλων των ηλικιών.
Οι σεισμόπληκτοι μαθητές της Ελασσόνας βιώνουν μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Οι δύο μεγάλοι σεισμοί και οι δεκάδες μετασεισμοί που γίνονται έντονα αισθητοί και συμβαίνουν σε καθημερινή βάση αλλά και αυτοί που θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό ακόμα, υποβάλλουν τους μαθητές σε μια συνεχή στρεσογόνα διαδικασία που δυσκολεύει τη  συγκρότηση της σκέψη τους και τη συγκέντρωση τους στο διάβασμα. Οι γονείς των μαθητών βιώνουν παράλληλα τους ίδιους φόβους και αγωνίες και στέκονται στο πλευρό τους με αυξημένο το αίσθημα της ανησυχίας και της ανασφάλειας.

Είναι επομένως κατανοητό πως η έκτακτη κατάσταση και οι αντίξοες συνθήκες που βιώνουν κάθε άλλο παρά παρέχουν όλα εκείνα τα μέσα και τις προϋποθέσεις ώστε να ασχοληθούν με τη μόρφωσή τους, ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που στο τέλος της φετινής χρονιάς θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Θεωρούμε πως το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση οφείλουν να φροντίσουν αφενός να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν στην εκπαίδευσή τους όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για την προετοιμασία τους ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων, αφετέρου να προχωρήσουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων – ποσόστωση για τους σεισμόπληκτους μαθητές.

 Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε να υπάρξει μοριοδότηση στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας και όλων των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας στις πανελλήνιες εξετάσεις λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από τους σεισμούς.

Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων των σεισμόπληκτων περιοχών, ειδικά αυτών των χωριών που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές και αντιμετωπίζουν μια τραγική κατάσταση. Αναπτύσσουμε δράσεις αλληλεγγύης και θα σταθούμε στο πλευρό τους στα δίκαια αιτήματα τους για πλήρη αποζημίωση των ζημιών τους.

 

Previous ArticleNext Article