Ελασσόνα

Ζαχαράκη – Μπίζιου συζήτησαν για την τουριστική ανάπτυξη του ν. Λάρισας

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νομό Λάρισας, αλλά και η προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην μετεκπαίδευση και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανέργων και των εργαζομένων στον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού ανάμεσα στην υφυπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη και στη βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν διεξοδικά τις δυνατότητες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νομού Λάρισας, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον αγροδιατροφικό τουρισμό και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ως αιχμή του δόρατος μιας ολοκληρωμένης τουριστικής στρατηγικής, με στόχο την ανάδειξη του νομού ως ετήσιου τουριστικού προορισμού, αλλά και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά βρέθηκα στο γραφείο της φίλης υφυπουργού, στην οποία και ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Σοφία Ζαχαράκη είναι μια πολιτικός, που έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής και είμαι σίγουρη ότι μαζί θα πετύχουμε την αναβάθμιση του τουριστικού μοντέλου της Π.Ε. Λάρισας.

Ο νομός της Λάρισας είναι ένας ευλογημένος τόπος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Στρατηγική μας επιδίωξη είναι, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να αποκτήσει ο νομός μας την ταυτότητα ενός τουριστικού προορισμού μεγάλης εμβέλειας, που δεν θα περιορίζεται σε συγκεκριμένους μήνες του έτους. Διαθέτουμε τον πολιτισμό, την ιστορία και τα φυσικά τοπία για να το υποστηρίξουμε. Στόχος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο νομό να πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό ευεξίας, στον εναλλακτικό και στον ιαματικό τουρισμό, στον αγροδιατροφικό, ακόμη και στον ιατρικό, προσφέροντας έτσι μια πολυθεματική εμπειρία στον επισκέπτη, κάτι που αποτελεί ζητούμενο της σύγχρονης εποχής.

Αυτός είναι ο στόχος και θα τον υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Previous ArticleNext Article