Λάρισα

Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θ. Μαμάκος,

Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με την Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου.

Σε μήνυμά του, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ.Μαμάκος υπογραμμίζει πως η ΚΕΔΕ μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Η αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης, η εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ καθώς και της διαφάνειας ως προς τη διαχείριση, η ενίσχυση της δημοκρατικής νομιμοποίησης, ο εκσυγχρονισμός του Διοικητικού Μηχανισμού και η μεταφορά σημαντικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ είναι μερικά μόνον από τα πεδία διεκδικήσεων για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων.

«Πιστεύω στη δύναμη των συμμετοχικών θεσμών και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μπόρεσε να σταθεί όρθια και ταυτόχρονα να κρατήσει όρθιες και τις τοπικές κοινωνίες.

Πιστεύω στον εκσυγχρονισμό της Αυτοδιοίκησης, την προσαρμογή της στις σημερινές της συνθήκες, στον βαθιά ενωτικό και αναπτυξιακό της ρόλο, σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης, που ξεπερνώντας τις παθογένειες του κεντρικού πολιτικού συστήματος μπορεί να ανοίξει καινούργιους δρόμους στην αδιαμεσολάβητη και άμεση σχέση της με τους πολίτες.

Όλα αυτά προϋποθέτουν Αυτοδιοίκηση οικονομικά και διοικητικά αυτοτελή, πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο των εξελίξεων, με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες που θα συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.

Previous ArticleNext Article