Λάρισα

Υποχώρηση του κορωνοϊού δείχνουν τα λύματα της Λάρισας

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη.

Τα αποτελέσματα αφορούν στην περίοδο από 26 έως 29 Απριλίου 2021 (Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Πέμπτη) και όχι σε ολόκληρη την εβδομάδα 26 Απριλίου ως 2 Μαΐου λόγω των αργιών του Πάσχα.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Συμπερασματικά, την περίοδο 26-29 Απριλίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 19-25 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 9 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Την περίοδο 26-29/4/21, παρατηρήθηκε μικρή μείωση (-19%) του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων της Λάρισας σε σχέση με την εβδομάδα 19-25/4/21.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article