Λάρισα

Υφυπουργός Δ. Σταμενίτης στη Λάρισα: “Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΓΑ – Θα εντάξουμε νέους κινδύνους στον κανονισμό ασφάλισης λόγω κλιματικής κρίσης” (φωτο)

Νωρίς το πρωί ο υφυπουργός επισκέφθηκε τον ΕΛΓΑ – Υποκατάστημα Λάρισας, ενώ αμέσως μετά μετέβη στον ΟΠΕΚΕΠΕ Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι δύο βουλευτές Λάρισας της ΝΔ κ.κ. Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταμενίτης τόνισε: «Κάνουμε επαφές σε όλη τη Θεσσαλία αυτό το τριήμερο. Έχοντας επισκεφθεί ήδη ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ Δήμητρα και ΟΠΕΚΕΠΕ και συνεχίζοντας τις συναντήσεις με όλους τους φορείς της πρωτογενούς παραγωγής, μιλάμε με τους ανθρώπους και καταγράφουμε ζητήματα που αφορούν και κεντρικά αλλά και τα τοπικά παραρτήματα. Αυτό θα το κάνουμε παντού σε όλη την Ελλάδα. Ήταν μια πολύ χρήσιμη μέρα σήμερα και θα επανέλθουμε για να λύσουμε και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο ΕΛΓΑ είναι παρόν και καταγράφει όλες τις ζημιές με τις φωτιές. Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης και αποζημίωσης και για το ζωικό κεφάλαιο και την φυτική παραγωγή. Συντομεύσαμε επίσης τις αποζημιώσεις. Έχουν καταγραφεί οι ζημιές σε Έβρο και Μαγνησία και οπουδήποτε υπάρχουν αυτά τα άσχημα γεγονότα με τις πυρκαγιές.

Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΓΑ είναι αδιαπραγμάτευτος. Εμείς θέλουμε να εντάξουμε νέους κινδύνους στον κανονισμό ασφάλισης συμβαδίζοντας με την κλιματική κρίση, επίσης θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση του ΕΛΓΑ για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις καταστροφές και τρίτον θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε την εκτιμητική διαδικασία. Αυτά τα τρία, οι προηγούμενες ηγεσίες τα έχουν ξεκινήσει από το 2019. Έχουμε τις μελέτες στα χέρια μας και αισιοδοξούμε ότι τέλος του 2023 θα έχουμε τον νέο ΕΛΓΑ ψηφισμένο στην Βουλή. Ήδη ανοίξαμε άτυπα στον διάλογο με την επίσκεψή μας αυτή στην Θεσσαλία».

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) και τέλος θα επισκεφθεί το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Νομού Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες:

  

            

 

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article