Ελασσόνα

«Ξύπνησε» μνήμες η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων

Ήταν η 2η Συνάντηση Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας που υλοποιήθηκε πρόσφατα με ξεχωριστή επιτυχία, μια πραγματική «γιορτή» του παλαιού αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που… «ξύπνησε» μνήμες άλλων εποχών και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Χαμογελαστοί, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους και για το φετινό αποτέλεσμα οι άνθρωποι της δραστήριας Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.), που διοργάνωσε τη Συνάντηση. Όπως χαρακτηριστικά υπενθύμισαν στην «Ε», «σκοπός και φροντίδα της Λέσχης είναι να συνεχίσει να αναδεικνύει τα ιστορικά οχήματα, αφού ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους και η παλαιά τεχνολογία τα καθιστά -γιατί όχι- μοναδικά αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες …με καλοκαιρινό «άρωμα», 100 και πλέον κλασσικά οχήματα και μοτοσικλέτες από τη Λάρισα, την Κοζάνη, τη Βέροια, την Πτολεμαΐδα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Κατερίνη, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα, τον Αμπελώνα και βέβαια από την επαρχία Ελασσόνας και την «οικοδέσποινα» Ελασσόνα «ξαναπερπάτησαν» στους δρόμους της περιοχής και «στρατοπέδευσαν» για λίγες ώρες στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας (…όπως και τον Οκτώβριο του 2021).

Γνώριμο το «σκηνικό», αφού το κέντρο της Ελασσόνας γέμισε από ντόπιους και επισκέπτες, που για αρκετή ώρα «χάζευαν» και θαύμαζαν προσεγμένα, καλοσυντηρημένα και καλοδιατηρημένα (…παρά τα χρονάκια τους) οχήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, άλλων εποχών. Στο κέντρο της πλατείας, τα βλέμματα περαστικών και επισκεπτών έπεφταν σε ένα ίσως μοναδικό στον ελληνικό χώρο όχημα Οδικής Βοήθειας, κίτρινου χρώματος (…προέλευσης Γαλλίας, μοντέλο του 1949!), που προορίζεται να μετασκευαστεί σε «καντίνα» από γνωστή εταιρεία της περιοχής, όπως και σε ένα στρατιωτικό όχημα τύπου «Καναδέζα».

Νωρίς το πρωί, μετά την πρώτη συνάντηση – γνωριμία, τα κλασσικά οχήματα με την προγραμματισμένη εξόρμηση τους κατευθύνθηκαν στα ορεινά της Ελασσόνας, στον γραφικό Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, εκεί όπου τα πληρώματα γνώρισαν τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων με τη φροντίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Κοκκινοπηλού, έχοντας «μπροστάρη» τον πρόεδρο του Σωτήρη Ζιακούλη. Εκεί και ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού με την πρόεδρο του Ελένη Σιαμάτρα. Οι επισκέπτες – φίλοι του Κλασσικού Οχήματος, ανάμεσα στα άλλα, γεύθηκαν τοπικά εδέσματα και έμαθαν περισσότερα για την ιστορία του Κοκκινοπηλού αλλά και για την αξιοπρόσεκτη κινητικότητα από πολλούς επισκέπτες που επικρατεί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τις μεσημβρινές ώρες, η επιστροφή των οχημάτων στην Ελασσόνα έφερε πολύ κόσμο στο κέντρο της πόλης, που θαύμασε και χάρηκε από κοντά την αγάπη, το μεράκι και την …«τρέλα» των φίλων του Κλασσικού Οχήματος.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Δουγαλής και ο πρώην πρόεδρος της Λέσχης Κλασικών Αυτοκινήτων Βόλου Αριστοτέλης Δουλόπουλος. Όλοι τους, συγχάρηκαν τους διοργανωτές και όσους συνέδραμαν για την εξαιρετική διοργάνωση της Ελασσόνας. Ακόμη, παρόντες: ο αντιδήμαρχος Κώστας Πασχόπουλος, αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α. ΑΕΝΟΛ Α.Ε. Λευθέρης Φουρκιώτης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Ελένη Ταζέ – Νίκου, ο θωρακοχειρουργός Θανάσης Χέβας, φανατικοί «εραστές» των κλασσικών οχημάτων από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, κ.ά.

Στο τέλος, ο πρόεδρος Στάθης Ευαγγέλου και ο γραμματέας Δημήτρης Τσιαβές της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.) απένειμαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Χριστίνα Κορομηλά – Σολωμού, ενώ για το μουσικό «χαλί» της εκδήλωσης φρόντισαν οι Ντίνος Καραποστόλου και Δάφνη Χατζηδάκη. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας (ΛΕ.Κ.Ο.Ε.), που διοργάνωσε τη Συνάντηση:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πληρώματα και σε όλους τους επισκέπτες, που συμμετείχαν και τίμησαν τη συνάντησή μας! Θερμές ευχαριστίες και σε όσους συνετέλεσαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσής μας και φυσικά στους χορηγούς μας! Η μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία της 2ης συνάντησης, τοποθετεί ψηλά τον πήχη, για τη διοργάνωση της επόμενης Συνάντησης Κλασσικών Οχημάτων Ελασσόνας».

Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης

Previous ArticleNext Article