Λάρισα

Ξεσηκωμός στα παράλια της Λάρισας – Έξαλλοι οι επαγγελματίες με τον ΔΕΔΔΗΕ – Ξεκινούν οι αγωγές για τα μπλακ άουτ

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι επαγγελματίες των παραλιακών περιοχών του νομού Λάρισας, αναφορικά με τις συνεχόμενες και φέτος το καλοκαίρι διακοπές ρεύματος.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση για τα παράλιά μας δεν είναι μόνο φετινό φαινόμενο, αλλά τα τελευταία καλοκαίρια επαναλαμβανόμενη, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες των καταστημάτων της περιοχής, εστίασης και όχι μόνο, να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, καθώς κάθε φορά που συμβαίνει αυτό όπως την περασμένη Κυριακή που σημειώθηκε μπλακ άουτ σε περιοχές όπως τα Μεσάγγαλα, το Καστρί Λουτρό, το Στόμιο, το Κόκκινο Νερό, την Πλατιά Άμμο, την Αιγάνη, αλλά και τον Πυργετό, όπως είχε καταγράψει το onlarissa.gr, οι ζημιές είναι τεράστιες για τους καταστηματάρχες.

Πέρα από το ότι χάνουν πελατεία, εφόσον δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους χωρίς ρεύμα και μάλιστα ημέρα Κυριακή στην καρδιά του καλοκαιριού, επιπρόσθετα, πολλά από τα προϊόντα δεν μπορούν να συντηρηθούν χωρίς ψύξη και καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

Η απόφαση των επαγγελματιών μετά από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι να προχωρήσουν σε αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα το ίδιο θα πράξει και ο Δήμος Αγιάς.

Ν. Ντάγκας: Σωρεία ερωτηματικών για το τι συμβαίνει με τον ΔΕΔΔΗΕ και τις διακοπές ρεύματος

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας, σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, για το φλέγον θέμα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του με τα «καμώματα» της ΔΕΗ και τόνισε τα εξής: «Εμείς ως Δήμος επικουρικά στεκόμαστε υπέρ της αγωγής των  επιχειρηματιών, καθώς είναι τεράστια  η ζημιά που έχουν υποστεί τόσο το πρώτο σαββατοκύριακο με κόσμο φέτος το καλοκαίρι, όσο και το τρίτο που έγινε αυτή η μεγάλη διακοπή ρεύματος.

Στο ενδιάμεσο Σαββατοκύριακο δε, υπήρξε προγραμματισμένη συντήρηση δικτύου ημέρα Κυριακή εν μέσω καλοκαιριού και φουλ σεζόν, αν είναι δυνατόν. Δημιουργείται σωρεία ερωτηματικών για το τι ακριβώς συμβαίνει. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η διακοπή ρεύματος κράτησε από τις 9 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, ώρες δηλαδή αιχμής, μια διακοπή που παραμένει αναπάντητη και αδικαιολόγητη, καθώς ουδέποτε μας δόθηκαν εξηγήσεις ούτε για τον λόγο και την αιτία που έγινε, ούτε υπήρξε ενημέρωση για τον χρόνο αποκατάστασης. Η ζημιά για τους επαγγελματίες είναι τεράστια, πως θα πληρωθεί αυτό το ρεύμα, από τις καθημερινές; Όταν τα σαββατοκύριακα τα καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν;

Η ΔΕΗ οφείλει να δώσει απατήσεις γιατί συμβαίνει αυτό και τι θα γίνει με τις ζημιές που υπέστησαν οι άνθρωποι. Και ο Δήμος όμως είχε συνέπειες από όλη αυτή την κατάσταση, καθώς αρχίσαμε ένα έχουμε πρόβλημα με την υδροδότηση, αφού τα μηχανήματα σταμάτησαν για ώρες να λειτουργούν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ζημιές έχουν υποστεί τα μηχανήματα, προσπαθούν να τις καταγράψουν οι συνεργάτες του Δήμου μας. Οπότε και εμείς θα προχωρήσουμε σε αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Ζητήσαμε αρχικά συνάντηση με τον διοικητή, έτσι ώστε να μας δοθούν απαντήσεις για να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε τα επόμενα σαββατοκύριακα από εδώ και στο εξής, το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό γίνεται χρόνια τώρα…».

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article