Ελασσόνα

Ξεκίνησε από την Αθήνα και ανέβηκε στον Όλυμπο με το ποδήλατο!

«Η Λάρισα με κέρδισε με τις παράλληλες ποδηλατικές δραστηριότητες!». Με αυτή τη φράση ο υπεραθλητής ποδηλάτης, Γιάννης Παπανικολάου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις πλούσιες δράσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην πόλη μας, από όπου και πέρασε ποδηλατώντας, μετέχοντας στο «Olympus Bike challenge».

Ξέχωρη σημασία αποκτούν τα λόγια του για τις προσπάθειες που γίνονται στη Λάρισα, καθώς πρόκειται για έναν αθλητή που μετείχε σε ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός και μια απίστευτη «πρόκληση» που αφορούσε στην κάλυψη μιας διαδρομής 880 χιλιομέτρων, από την Αθήνα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα!

Ο υπεραθλητής ποδηλάτης κάλυψε την απόσταση το διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου, ενώ φτάνοντας  στα 2.912 μέτρα και τη θέση «Σκολιό» του Ολύμπου άφησε το ποδήλατο και συνέχισε μέχρι τον Μύτικα με τα πόδια, για να πάρει στη συνέχεια τον δρόμο του γυρισμού, ποδηλατώντας και πάλι μέχρι την Αθήνα.

Απίστευτες οι εικόνες που μετέφερε από τη διαδρομή του, ενώ ιδιαίτερη ήταν η μνεία του στις ποδηλατικές δράσεις που αντάμωσε στη Λάρισα, όπως και οι αναφορές του για τις ομορφιές που αντίκρυσε περνώντας από τις περιοχές του Τυρνάβου και της Ελασσόνας.

Στόχος του παλιού πρωταθλητή ποδηλασίας, «η ανάδειξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σε συνδυασμό με το ποδήλατο που αποτελεί διαχρονικά το αποτελεσματικότερο μέσο μετακίνησης του ανθρώπου» και τι καλύτερο παράδειγμα για τους Λαρισαίους, που «ψάχνονται» για μια αλλαγή κουλτούρας και διεκδικούν υποδομές και ήπιους τρόπους μετακίνησης.

Της Ειρήνης Παπουτσή

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article