Ελασσόνα

«Ξεκίνημα» στο «ταξίδι» της γνώσης και της επιστήμης για δεκάδες Ελασσονίτες

«Ξεκίνημα» στο γοητευτικό «ταξίδι» της γνώσης και της επιστήμης για δεκάδες νέους στην επαρχία Ελασσόνας. Μια καινούργια «σελίδα» στη ζωή δεκάδων νέων Ελασσονιτών – φοιτητών πιά – άνοιξε χθες, αφού επίσημα και…«με τη βούλα» δόθηκε οριστικό τέλος στην εύλογη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων(…και των οικογενειών τους) για την εισαγωγή τους η μη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.
Όπως και πέρυσι, οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – των υποψηφίων, μόλις έγινε γνωστή η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από τις 9.30 το πρωί, προτίμησαν…να «τσεκάρουν» τις ευκολίες και την εξυπηρέτηση που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Μια πρώτη «ακτινοσκόπηση»(…αποκωδικοποίηση) δείχνει ότι, παρά τα όποια προβλήματα που δημιούργησε η περιπέτεια του κορονοϊού(…που δείχνει να επιμένει) και τα «απόνερα» της ταλαιπωρίας των σεισμών του περασμένου Μαρτίου που έπληξαν την περιοχή, και αυτή η χρονιά είχε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας παλαιότερων χρόνων και βέβαια υπάρχει ικανοποίηση, αφού δεκάδες νέοι Ελασσονίτες(από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας) είναι πια φοιτητές στα Α.Ε.Ι. της χώρας.
Εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής μιλούσαν για «ακόμη μία παραγωγική χρονιά, στην επαρχία Ελασσόνας, που συνεχίζει τις επιτυχίες, επιτυχίες που έγιναν πια παράδοση για την περιοχή…».
Από εδώ και μετά, με «φόντο» τα όσα «τρέχουν» με την περιπέτεια του κορονοϊού και με τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία, σειρά έχουν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και οι «τσέπες» γονέων και φοιτητών για τις σπουδές.
Ανάμικτα τα συναισθήματα και στα «στέκια» της Ελασσόνας, με χαρούμενους, αλλά και προβληματισμένους η…και κάποιους απογοητευμένους υποψηφίους, που ίσως διαφορετικά τα περίμεναν. Ήδη, κάποιοι ξανασκέφτονται τυχόν πιθανότητες και επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιοι άλλοι για ιδιωτικές σχολές, προκειμένου να βρουν τυχόν διεξόδους, ευκαιρίες, και ανοιχτές «πόρτες» για το επαγγελματικό τους μέλλον.
Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια ονόματα…φοιτητών πια, με τις αντίστοιχες Σχολές όπου εισάγονται: Πλιάτσικας Μιλτιάδης(ΈΠΑΛ) – Ιατρική Θεσσαλονίκης / Δριστέλα Αφροδίτη – Ιατρική Θεσσαλονίκης / Γκόλτσιου Μαρία – 1η Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης / Τσιτσάνης Γρηγόρης – Ικάρων(ΣΙ) Μηχανικοί(ΣΜΑ) / Γκοντούρας Ευάγγελος – Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας / Ρεμούνδου Αλίνα – Ψυχολογίας Ιωαννίνων / Μπακρατσά Αικατερίνη – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & ΗΥ Πάτρας / Μουλτσιάς Παύλος(ΕΠΑΛ) – Μονίμων υπαξιωματικών Στρατού(ΣΜΥ) Όπλα / Πάσχου Όλγα(ΕΠΑΛ) – Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης / Μητού Ειρήνη(ΕΠΑΛ) – Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας Καλαμάτας / Τσαντήλας Σωτήριος(ΕΠΑΛ) – Μονίμων υπαξιωματικών Ναυτικού(Σ.Μ.Υ.Ν.) / Τζουκόπουλος Νικόλαος – Πληροφορικής Θεσσαλονίκης / Κατσάρα Χαρά – Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας / Καραμήτσιου Αρετή – 2η Βιολογίας Ηρακλείου / Σαλεπτσής Βασίλης – Ηλεκτρ. Μηχανικών & Μηχανικών ΗΥ Ξάνθης / Σιαμαντούρας Ευάγγελος – Λογιστ. & Χρηματοοικονομικής Θεσσαλονίκης / Δεληγιαννίδη Μαργαρίτα – Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων / Τσένκο Φλοριάν – Εφαρμοσμένης Πληροφορικής – Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών Θεσσαλονίκης / Σεμερτζίδης Ζαχαρίας – Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου / Δόλγηρας Αλέξανδρος – Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης / Ευαγγέλου Ορέστης – Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης / Τσανούλας Κωνσταντίνος – Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης / Μπατζιάνας Βασίλειος – Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων, κ.ά.
Συγχαρητήρια από τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα
Με μήνυμά του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους μαθητές και τις μαθήτριες με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:
«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους μαθητές του δήμου μας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κάνατε περήφανους τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους σας αλλά και όλους εμάς…
Καλές σπουδές και εις ανώτερα!».
Συγχαρητήρια από τον πρώην δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε” Νίκος Ευαγγέλου σε ανακοίνωση του σημειώνει: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στις μαθήτριες και τους μαθητές που παρά τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που βίωσαν, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να πετύχουν το στόχο τους.
Συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες των επιτυχόντων που πέρασαν την δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στα παιδιά και μοιράστηκαν την αγωνία και την προσπάθειά τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς τους. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία σε κάθε επιλογή σας.
Για τα παιδιά που τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, θα ήθελα να τους πω, ότι υπάρχουν πάντα επιλογές για σταδιοδρομία σε πολλά επίπεδα εκπαίδευσης.
Το μέλλον είναι δικό σας. Εξάλλου νικητής είναι αυτός που δεν παραιτείται ποτέ αλλά προσπαθεί Πάντα!
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιτυχία σε κάθε επόμενο στόχο και καλή σταδιοδρομία».
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη – eleftheria.gr
Previous ArticleNext Article