Ελλάδα

Ξεκινάει ο Ε-65 μέχρι Γρεβενά. Πότε βγαίνουμε στην Εγνατία Οδό

Επιταχύνονται οι διαδικασίες που αφορούν την κατασκευή του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας Ε-65.

Οι εξελίξεις είναι θετικές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη νέα, τροποποιημένη, σύμβαση παραχώρησης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο κύρωσής της στη Βουλή και εν συνεχεία την υπογραφή της από την  «Κεντρική Οδό» και το Υπουργείο Υποδομών.

Η DG COMP (η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 442 εκατομμύρια ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων.

Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Το έργο θα έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ και θα ξεκινάει από τον κόμβο των Τρικάλων μέχρι την Εγνατία Οδό, με 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ σε κάθε διεύθυνση.

Τρία χρόνια κατασκευής

Τα εργοτάξια, πιθανότατα στη Βασιλική, αναμένεται να στηθούν μέσα στη χρονιά και η διάρκεια κατασκευής του έργου θα είναι τρία χρόνια και αν δεν υπάρξει κάποια καθυστέρηση θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2024. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, καθώς και τέσσερις σήραγγες.

To έργο κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ.

Πηγή: trikalavoice.gr

Previous ArticleNext Article