Ελλάδα

Βόλος-Βασίλης Μάγγος: Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 6 αστυνομικών

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου, καθώς με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας).

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος, όπως είχε καταγγελθεί, ένα μήνα πριν τον θάνατό του, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Βόλο, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με τον πατέρα του 26χρονου, Γιάννη Μάγγο οι 6 αστυνομικοί κατηγορούνται για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή

2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και

4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

(Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερις πρώτους).

Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι:

1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και

2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Δείτε την ανάρτηση

Η ανάρτηση του πατέρα του Βασίλη Μάγγου

Previous ArticleNext Article