Ελλάδα

Βόλος: Το θρίλερ με τον θάνατο της Ελένης συνεχίζεται – Δεν είχε ούτε εκδορές, αλλά ούτε και υπέστη ηλεκτροπληξία

Επιβεβαιώνονται οι συγγενείς της ωραίας Ελένης από το Αλιβέρι, που έλεγαν από την πρώτη στιγμή πως είναι αβάσιμες οι πληροφορίες ότι η κοπέλα είχε τραυματισμούς στο πρόσωπο και στον λαιμό. Στις εκθέσεις των γιατρών τόσο του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και του Ιπποκράτειου δεν υπάρχει αναφορά για εκδορές, μώλωπες ή εκχυμώσεις. Δεν επιβεβαιώνεται όμως και η εκδοχή να υπέστη ηλεκτροπληξία η 14χρονη.

Η Εισαγγελία Βόλου αναζητεί τις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού και τα αίτια θανάτου και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παραγγείλει σειρά ενεργειών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με χθεσινές έγκυρες πληροφορίες, την ανήλικη μετέφεραν η μητέρα της και ο παππούς της στο Νοσοκομείο στις 3.45 τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου, με το αγροτικό τους όχημα, σε λιπόθυμη κατάσταση, βρεγμένη, χωρίς αναπνοή, χωρίς σφυγμό και αμέσως έπεσε σε κώμα. «Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε.

Έγινε αμέσως μετά η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε», αναφέρει το Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου το κορίτσι έφθασε «κυανωτικό» (μελανιασμένο) και έκανε και βρογχοσπασμό.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου, ωστόσο, η ώρα που έφτασε στο «Αχιλλοπούλειο», ο τρόπος που έφτασε, με ΙΧ αγροτικό και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τους συγγενείς της, δημιούργησαν ερωτήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου. «Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, γιατί ένα παιδί να κάνει μπάνιο στις 3 τα ξημερώματα, είναι ασυνήθιστο. Τα παιδιά δεν κάνουν μπάνιο μεταμεσονύχτιες ώρες.

Επίσης η 14χρονη ήταν ντυμένη και χωρίς σφυγμό, χωρίς τις αισθήσεις της. Μας είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο και την έντυσαν, για να τη φέρουν στο Νοσοκομείο. Όταν βλέπεις το παιδί σου, ουσιαστικά νεκρό στο μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, και είναι γυμνό, το αρπάζεις, το τυλίγεις με ένα σεντόνι και το φέρνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο Νοσοκομείο… Δεν χάνεις χρόνο, να βρεις ρούχα, να το ντύσεις κτλ», αναφέρουν πηγές του «Αχιλλοπούλειου».

Δεν υπήρξε ηλεκτροπληξία
Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο διακομίστηκε η άτυχη Ελένη, η 14χρονη μεταφέρθηκε διασωληνωμένη, ενώ φέρεται να είχε διακομιστεί με καρδιακή ανακοπή στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν βρέθηκε στο σώμα της 14χρονης σημείο εισόδου – εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος, υπήρχε εκτεταμένο οίδημα στον φλοιό και υποφλοιό του εγκεφάλου, χωρίς, ωστόσο, ιδιαίτερα ευρήματα, ενώ το κορίτσι πότε συνερχόταν για λίγο και ξανάπεφτε σε κώμα συχνά. Επίσης δεν αναφέρεται η ύπαρξη εκδορών στο σώμα της, όπως έχει γραφτεί, δεν αναφέρθηκε εισρόφηση και δεν προκύπτουν κακώσεις, πλην της καρδιακής ανακοπής. Επίσης τονίζεται πως δεν παρατηρήθηκε πρόσφατο αιμορραγικό υλικό στον εγκέφαλο της 14χρονης…

Πιθανολογείται ότι το οίδημα που παρατηρήθηκε στον εγκέφαλο, προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου, που είχε η 14χρονη για τουλάχιστον 20 λεπτά, μετά την ανακοπή που φέρεται να υπέστη στη ντουζιέρα του σπιτιού της. «Είναι μια πολύ τραγική ιστορία, μας στεναχώρησε όλους. Η 14χρονη ήταν 6 μήνες στο νοσοκομείο μας. Πολύ βαρύ περιστατικό. Για χτύπημα δεν μας αναφέρθηκε κάτι. Μας ήρθε ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε σχετικά γιατρός του Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

«Για ποιον λόγο έχασε τις αισθήσεις, για ποιο λόγο έπαθε ανακοπή αρχικά, δεν το γνωρίζουμε. Μας είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο χωρίς τις αισθήσεις της. Ηλεκτροπληξία, επειδή μας αναφέρθηκε και εμάς, δεν είχε, γιατί δεν υπήρχε σχετικό τραύμα με πύλη εσόδου – εξόδου ρεύματος. Δεν είχαμε προσέξει κάτι, να μας κάνει εντύπωση, κάτι εμφανές. Αν είχε εκδορές, μπορεί να ήταν στο πλαίσιο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Πάντως όταν χειρουργήθηκε, δεν είχε κάποια χτυπήματα, που να δείχνουν κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο, που ήταν αποτέλεσμα ανοξυγονομίας», συμπλήρωσε ο γιατρός.

Ρευματοκλοπή
Στις 7 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά το ατύχημα, κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ και αστυνομικοί είχαν διενεργήσει αυτοψία στο σπίτι της 14χρονης, ιδιοκτησίας του παππού της στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, όπου είχε διαπιστωθεί ρευματοκλοπή. Καλώδια ξεκινούσαν από τον στύλο του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σπίτι και συνδέονταν με αυτό γυμνά στον δρόμο, μέχρι τη ντουζιέρα όπου βρέθηκε λιπόθυμη η άτυχη 14χρονη. Μάλιστα ο παππούς και η μητέρα της Ελένης φέρονται να είχαν καταθέσει αρχικά, πως τους είχε χτυπήσει κι αυτούς το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν προσπάθησαν να σηκώσουν το κορίτσι, για να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο. Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ προέβησαν σε αποσύνδεση του δικτύου από το σπίτι, καθώς υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ηλεκτροπληξίας. Με τους γιατρούς να έχουν αποκλείσει την περίπτωση της ηλεκτροπληξίας, την ώρα που έκανε ντους, άγνωστο παραμένει πώς χτύπησε και έπεσε στη μπανιέρα, πόση ώρα μεσολάβησε από την ώρα που τη βρήκαν οι δικοί της μέχρι τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο, ενώ είναι αδιευκρίνιστη και η αιτία ανακοπής ενός υγιέστατου κατά τα άλλα παιδιού.

Νέα έρευνα
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε νέα έρευνα για την υπόθεση, που ανοίγει πάλι, καθώς η σχετική δικογραφία είχε ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου, ζητώντας νέα ιατρικά στοιχεία και με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της έκθεσης σε κίνδυνο. Φως αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ θα κληθούν εκ νέου μητέρα και παππούς να δώσουν καταθέσεις. Ωστόσο, κανένας εκ των δύο δεν ήταν παρών στο ατύχημα στη ντουζιέρα.

«Την έχουμε μεταφέρει από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην εντατική και από εκεί μετά, τη δεύτερη ημέρα κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, κάναμε στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή όταν συνήλθε ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει ήταν σαν ένα φυτό», φέρεται να είχε δηλώσει ο πατέρας του κοριτσιού.

thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article