Ελλάδα

Βόλος – Σποράδες: Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια των υδροπλάνων – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Νέα εποχή ξεκινάει για το Βόλο και την έλευση των υδροπλάνων στο λιμάνι του, καθώς πλέον αποκτάει με κάθε επισημότητα το δικό του υδατοδρόμιο.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το 2021, εγκρίθηκε η χορήγηση της άδειας που αποκτάει ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου για να προχωρήσει μετέπειτα στη δημιουργία του υδατοδρομίου της πόλης.

Την απόφαση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Βόλου συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης καθώς και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης. 

Η Hellenic Seaplanes, ούσα η εταιρεία που ανέλαβε την επιτυχημένη διεκπεραίωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου, προχωρά πλέον ένα βήμα παραπέρα τις εξελίξεις και εντάσσει το Βόλο στο πλάνο πτήσεων που θα πραγματοποιήσει με τα υδροπλάνα της.

Άμεσος στόχος της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. είναι η διασύνδεση του υδατοδρομίου της Θεσσαλικής πόλης με τα υδατοδρόμια και τα υδάτινα πεδία  προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης υδροπλάνων τόσο στα νησιά όσο και στα κοντινά λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει τη διασύνδεση του Βόλου με τις Σποράδες και συγκεκριμένα τα υδατοδρόμια της Σκοπέλου, της Αλοννήσου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και της Σκύρου.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr τα δρομολόγια προγραμματίζονται να ξεκινήσουν από τον προσεχή Ιούνιο. Η διαδρομή από το λιμάνι του Βόλου έως το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου θα διαρκεί είκοσι λεπτά και το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 20,00 ευρώ!

Πηγή: thenewspaper.gr

Previous ArticleNext Article