Λάρισα

Βασιλόπουλος: Ασθενής στη Λάρισα εκδήλωσε άνοια μετά τον κορωνοϊό!

Για την πανδημία αλλά και την εξέλιξή της μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο καθηγητής Αιματολογίας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος. «Έχει αξία να δούμε γιατί τα κρούσματα πέφτουν, αλλά το σύστημα ζορίζεται. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η «δέλτα» δεν έχει φύγει από το προσκήνιο. Έχουμε  πολλά πιθανά κρούσματα της «Όμικρον», γιατί ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται αυτή η μετάλλαξη είναι μια μοριακή τεχνική που σου επιτρέπει να δεις δύο κοινά γονίδια που έχει η «Δέλτα» με την «Όμικρον». Αν το τρίτο είναι διαφορετικό τότε είναι η νέα μετάλλαξη. Λίγα είναι τα δεδομένα που έχουμε από ανάλυση των αλληλουχιών. Πριν από δύο μέρες ήρθε η εντολή στο ΠΓΝΛ ώστε να στέλνονται δείγματα από τους ανθρώπους της ΜΕΘ για ανάλυση γονιδιώματος. Άρα πάρα πολλά από αυτά που συζητάμε είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις», σημειώνει.

Η «Όμικρον» θα ζορίσει τους ανεμβολίαστους

Πόσο «αθώα» είναι η «όμικρον»; «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η «Όμικρον» είναι πιο ελαφριά νόσος, αλλά πόσο ελαφριά μπορεί να είναι όταν έχει καθημερινά 15.000 κρούσματα. Εκεί θα βρεθούν και ανεμβολίαστοι, άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα, άρα δεν είναι δεδομένο ότι η νέα μετάλλαξη είναι τελείως αθώα για αυτούς. Ένα 85% αυτών που νοσούν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. Δεν μπορούμε να πούμε πόσα άτομα που είναι στις ΜΕΘ είναι από την μετάλλαξη «Όμικρον». Αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν μεγάλες πιθανότητες να τραβήξουν ζόρι με την «Όμικρον», αναφέρει.

Η τρομακτική post covid παρενέργεια από νόσηση με κορωνοϊό

Μάλιστα ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε και για ένα περιστατικό που δείχνει πόσο σοβαρή είναι ως νόσος ο κορωνοϊός. «Έχω ασθενή που δεν είναι πάνω από 70 ετών που έχει ένα υποκείμενο νόσημα και έκανε το σύνδρομο που είναι κάτι σαν θολούρα στον εγκέφαλο. Σε ένα μήνα μέσα, έκανε μια βαριά άνοια και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό έγινε από αναζωπύρωση της νόσου και είναι δεδομένα παρενέργεια post covid. Κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός είχε την «Δέλτα». Ξεκινά με αυτή την θολούρα και συνεχίζει με ενός βαθμού άνοια καθώς δυσκολεύεσαι να ονομάσεις αντικείμενα και να εκφέρεις λόγο. Έτσι καταλήγει σε μια ανοιχτή εικόνα Alzheimer. Φανταστείτε ότι τα κύρια προβλήματα που βλέπουμε, ακόμη και στους ασυμπτωματικούς, είναι να μειώνει την λειτουργία των πνευμόνων και και την καρδιακή δυνατότητα», καταλήγει.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article