Ελασσόνα

Βαφτίστηκε η μπέμπα που είχε συγκλονίσει από το σεισμόπληκτο Δαμάσι (φωτό)

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε η βάφτιση της μπέμπας από το Δαμάσι που τις πρώτες νύχτες μετά τον σεισμό έμενε στη σκηνή, προκαλώντας τότε «τσουνάμι» αγάπης και προσφοράς σε όλο τον κόσμο…

Ήταν η δεύτερη ημέρα μετά το σεισμικό φαινόμενο που συντάραξε την περιοχή και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής είδε μια μπέμπα 7 μηνών στην αγκαλιά της γιαγιάς της μπροστά στη σκηνή.

Εκείνο το πρώτο χρονικό διάστημα, που ακολούθησε το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, η θερμοκρασία το βράδυ έπεφτε χαμηλά  και το κρύο ήταν τσουχτερό.

Μια ανάρτηση του κ. Παιδή στα social media που απαθανάτιζε την εικόνα όσων βίωνε η μπέμπα προκάλεσε «κύμα» συμπαράστασης… Αυτό σύντομα γιγαντώθηκε και μεταδόθηκε παντού με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κούνιες, καρότσια και βρεφικά ειδή που μοιραστήκαν σε όλα τα παιδιά  της σεισμόπληκτης  περιοχής, καθώς τα είχαν ανάγκη.

Συνάμα τα γεγονότα εκείνων των δύσκολων ημερών στάθηκαν η αφορμή, ώστε  να «χτιστεί» μια ισχυρή σχέση αγάπης ανάμεσα στον Θανάση Παιδή, στην μπέμπα και στην οικογένειά της που κατέληξε σε κουμπαριά.

Έτσι ο Θανάσης Παιδής έγινε ο ανάδοχος της μπέμπας, στην οποία χάρισε το όνομα Ανθή, με την τελετή να πραγματοποιείται σε ένα πολύ όμορφο εξωκλήσι του Δαμασίου, τον Άγιο Γεώργιο .

Οι γονείς της μπέμπας – ένα νέο όμορφο ζευγάρι , ο Ζήσης και η Αναστασία – προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις πληγές του σεισμού και να συνεχίσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον. Με την στήριξη των γονιών τους έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα το σωστό μεγάλωμα της μικρής Ανθής, με το χαμόγελό της να αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη πως παρά τις δυσκολίες υπάρχει ελπίδα… Αρκεί να είμαστε πάντα κοντά ο ένας στον άλλον!

Δείτε φωτογραφίες από το μυστήριο:

Πηγή: onlarissa.gr
Previous ArticleNext Article