Ελασσόνα

Tsaritsani trails: Ενημέρωση για τους τρεις αγώνες

Η οργανωτική επιτροπή τών αγώνων Tsaritsani trails σάς ενημερώνει συνολικά και για τούς τρείς αγώνες που θα διεξαχθουν την Κυριακή 7 Απριλίου στην Τσαριτσάνη.

Οι αγώνες τών 32 χλμ.με 1450 υψομετρικά ,17 χλμ. με 726 μ

υψομετρική και 9 χλμ. με 550 μ υψομετρική ,κινούνται περίπου σε 1.500 μ άσφαλτο , 2800 μ σε χωματόδρομο και όλα τα υπόλοιπα χιλιόμετρα των διαδρομών κινούνται σε τεχνικά μονοπάτια.

Οι διαδρομές έχουν πυκνή σήμανση με ταμπελακια που έχουν το logo του αγώνα, με βελάκια , κορδέλες έργου , κόκκινη μπογιά με κίτρινο, και αρκετούς εθελοντές σε καίρια σημεία και διασταυρώσεις . Γενικότερα εάν κάποιος δεν δει κάτι από τα παραπάνω για περισσότερο από 100 μέτρα θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο τελευταίο σημάδι .

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Όσο αφορά τον εξοπλισμό τα Μπατόν μπορεί να είναι απαραίτητα για τον αγώνα των 32 χλμ.και 17 χλμ.η χρήση τους να γίνεται με προσοχή . Θα υπάρχουν συνολικά και για τούς τρεις αγώνες 9 σταθμοί τροφοδοσίας . Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φέρει ατομικό υδροδοχείο στους σταθμούς δεν θα δίνονται μπουκάλια στους αθλητές αλλά ποτήρια με νερό η ηλεκτρολύτες για την αποφυγή ρύπανσης.

 

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

 

Σταθμοί τροφοδοσίας και υδροδοσιας υπάρχουν σε 9 σημεία ( 4ο ,6ο 8ο , 10ο , 14ο , 19ο 22ο 26ο 29ο χιλ ) .

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση καθώς και 2 σημεία ελέγχου ( chekpoint ) από κριτές .

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (CHECK POINTS)

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι υποχρεωτικά για όλους τους αθλητές. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό

Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

 

Υπάρχει όριο ολοκλήρωσης υπάρχει μόνο στον αγώνα των 32 χλμ.και αυτό είναι 6,5 ώρες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Σχετικά με την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει παρουσία γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις Α βοήθειες , το ΕΚΑΒ και εθελοντές από το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας θά βρίσκονται σε καίρια σημεία επάνω στο βουνό.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Με τις έως τώρα πληροφορίες στις (7/4/24) ο καιρός φαίνεται ότι θά είναι πολύ καλός ( ζεστός για την εποχή ) και θερμοκρασίες από 12-24 βαθμούς .

 

Σας περιμένουμε όλους στην φιλόξενη Ιστορική Κοινότητα Τσαριτσάνης και σάς ευχόμαστε

Καλή επιτυχία και να απολαύσουμε όλοι μας αυτό το αθλητικό γεγονός.

 

Η Οργανωτική επιτροπή

Previous ArticleNext Article